DUBAİ TURU 4 GECE Tur Programı

 

İZMİR’DEN DİREKT HAREKET

2023 SONBAHAR DÖNEMİ

DUBAİ TURU

DUBAİ ESKİ ÇARŞILAR TURU DÂHİL!

SunExpress Hava Yolları ile

09,16 Eylül & 7,14,21,28 Ekim Hareket

4 Gece Konaklama

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde Sunexpress Hava Yolları kontuarı önünde SAAT 19:00’da
PROGRAM
1 Gün:

IZMIR – DUBAI 

Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde SunExpress Hava Yolları kontuarı önünde 18.00’da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından SuxExpress Hava Yollarının XQ898 tarifeli seferi ile 20.20’de Dubai’ye hareket. Dubai yerel saati ile 02.00’de Dubai Havalimanı'na varış. Pasaport işlemlerinin ardından alanda bekleyen aracımız ile otele transfer. Geceleme otelde. 



2 Gün:

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Dubai Eski Çarşılar ve Dubai şehir turumuz başlıyor. Arabalara binerek başlayacağımız bu turumuzda Tekstil Pazarı, Altın Pazarı, Antik Kapalı Çarşı, elektronik, balık, et, sebze, hediyelik, parfüm ve baharat çarşıları, Sheikh Palace, Emirates Tower, Gökdelenler Caddesi, Dünya’nın tek yedi yıldızlı oteli olan Burj Al Arab, Jumeriah Bölgesi ve Palmiye adasını görülecek yerler arasındadır. Gezinin ardından otelimize transfer. Otelde kısa bir dinlenmenin ardından akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak Madinat Jumeirah / Souk Madinat & Çöl Çiçeği Burj Khalifa & Dubai Mall Alışveriş Merkezi ve Fountain Show) turuna katılabilirler. (50 Euro) (Fiyata Burj Khalifa giriş ücreti dâhil değildir.) Turumuz Madinat Jumeirah / Souk Madinat gezisiyle başlıyor. Yapay Venedik olarak da adlandıran geleneksel bu çarşının atmosferinin cazibesinden fazlasıyla etkileneceksiniz. İkinci durağımız Dünya’nın en büyük mimarisi olan Burj Khalifa. Ülkemizdeki yada diğer ülkelerdeki binaların yüksek olduğunumu düşüyorsunuz ? Bizce Burj Khalifayı gördükten sonra fikriniz değişecektir. Tasarımında çöl çiçeği Hymenocalis’ten esinlenen bu muhteşem mimari eser Dünya’nın en yüksek binası olma ünvanına sahiptir. Bu muhteşem mimarinin 124.katına kadar çıkıp muhteşem Dubai manzarsını birkez de buradan izlemenizi kesinlikle öneririz. Turumuzda 3. Durağımız ise dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak bilinen 1200 dükkân kapasiteli Dubai Mall. Dubai Mall’de mola verdikten sonra Fountain ses ve ışık gösterisini izliyoruz.Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.



3 Gün:

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Abu Dhabi & Sheikh Zayed Camii & Ferrari World turuna katılabilirler. (65 Euro) (Fiyata Ferrari World giriş ücreti dâhil değildir.) Turumuza dünyanın en büyük 4. camisi olan Sheikh Zayed Camii ile başlıyoruz. Cami ziyaretimizin ardından, Abu Dhabi şehir turumuzla devam ediyoruz. Hızlı ve öfkeli filminin çekildiği Ethiad kuleleri, dünyanın en pahalıya mal olmuş oteli Emirates Palace, eski çöl yaşantısının anlatıldığı Heritage Village müzesi görülecek yerler arasında. Turumuz ardından öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından dünyaca ünlü Ferrari World’de geçiyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Dubai’ye geri dönüyoruz. Geceleme otelde.



4 Gün:

Otelde alacağımız kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Dubai Frame ve Dubai Outlet Center turuna katılabilirler. (55 Euro) 150 metre yüksekliğinde,93 metre genişliğinde devasa bir resim çerçevesi düşünün? Gezegendeki en büyük resim çerçevesi olarak tanımlanan Dubai Frame’da Dubai’ye çok farklı bir çerçeveden bakacağınıza emin olabilirsiniz. Vereceğimiz fotoğraf molasından sonra Dubai’nin en büyük outletlerinden biri olan Dubai outlet center’a geçiyoruz. 1200’den fazla markayı içinde barından alış veriş merkezinde vereceğimiz serbest zamanın ardından otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz Akşam Yemekli Tekne Dhow Cruise (Marina) turunakatılabilirler.(85 Euro) Dubai’nin geleneksel ahşap tekneleri ile Dubai’nin ilk kurulduğu körfezde, Deira ve Bur Dubai kıyılarında hemen hemen tüm körfezi kapsayacak şekilde seyahat ederken keyifli bir akşam yemeği eşliğinde turumuzu gerçekleştiriyoruz. Geleneksel ve modern Dubai değişimini bir arada yaşayacağımız keyifli gemi yolculuğunun ardından otelimize transfer.Geceleme otelde.



5 Gün:

Sabah kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek The Palm View turuna katılabilirler. (60 Euro)  Dünyanın insan yapımı en büyük yapay adası olarak bilinen palmiye adasında vakit geçireceğiz. Palmiye ağacına benzeyen bu adanın 16 yaprağı bulunmakta, 16 yaprağının hepsinde alışveriş merkezleri, butikler, lüks oteller ve villalar ile donatılmış, dokunulmamış plajları mevcuttur. Palmiye adasındaki Palm Tower’ın 52. Katında, palmiye adasından 240 metre yükseklikle bulunan seyir terasından Jumeirah’ı 360 derece panoramik olarak havadan seyredeceğiz. Bu farklı deneyimin ardından otelimize transfer. Saat 15.00 hareketle dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Akşam Yemekli Çöl Safari turuna katılabilirler. (85 Euro) 4X4 cipler ile çölde unutulmaz anlar yaşayabilir, deve çiftliklerini ziyaret edebilir ve gün batımını izleyebilirsiniz. Ayrıca çölde kurulan bedevi kampında açık büfe yemek ve dansöz şov ile günün tüm yorgunluğunu atabilirsiniz



6 Gün:

Dubai- İzmir 

Gezinin ardından rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından SunExpress Hava Yollarının XQ 899 sefer sayılı uçuşu ile saat 03.00’de İzmir’de hareket. Yerel saat ile 06.55’de varış ve turumuzun sonu.

 

 

Avantajlı Ekstra Tur Paketi: 400 Euro yerine 350 Euro

Madinat Jumeirah / Souk Madinat & Çöl Çiçeği Burj Khalifa & Dubai Mall Alışveriş Merkezi ve Fountain Show) (50 Euro) + Abu Dhabi & Sheikh Zayed Camii & Ferrari World (65 Euro) + Akşam Yemekli Tekne (Dhow Cruise Marina) (85 Euro) + Akşam Yemekli Çöl Safari (85 Euro) + The Palm View (60 Euro) + Dubai Frame & Dubai Outlet Center (55 Euro) : 400 Euro yerine 350 Euro

 

 

Önemli Bilgilendirme!!!

Diğer otel seçeneklerimizi ofisimizden öğrenebilirsiniz...



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • SunExpress Hava Yolları ile İzmir (ADB) – Dubai (DXB) – İzmir (ADB) arası uçak bileti
  • Havalimanı Vergileri
  • Alan – otel – alan transferleri
  • Seçilecek kategori otelde 4 Gece Oda – Kahvaltı Konaklama
  • Dubai Şehir Turu ve Dubai Eski Çarşılar Turu
  • Türkçe Rehberlik hizmetleri,
  • Zorunlu Seyahat Sigortası

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış harcı (150 TL)
  • Seyahat Sağlık Sigortası (15 Euro)
  • Vize Ücreti (115 Euro) Yeşil pasaportlu misafirlere vize uygulaması yoktur.
  • Tourism Dirham / Otel Vergisi  Otel kategorisine göre belirlenen bu vergi konaklayan misafir tarafından otel resepsiyonuna direkt olarak ödenecektir)(2 ve 3 yıldızlı oteller için gecelik 10 AED (yaklaşık 3 Eur), 4 yıldızlı oteller için gecelik 15 AED (yaklaşık 4 Euro), 5 yıldızlı oteller için gecelik 20 AED (yaklaşık 5 EUR)'dir.
  • Ekstra Turlar ve Kişisel Harcamalar
  • İsteğe Bağlı Rehber ve Şoför Bahşişleri

 



Kalkış Yerleri
  • ADNAN MENDERES DIŞHATLAR TERMİNALİ SUNEXPRESS KONTUARI ÖNÜ (19:00)
Notlar
  • Ekstra turlarda Avantajlı Gezi paket fiyatlarından faydalanabilmek için ücretin tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenmesi gerekmektedir.
  • Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. 15 kişinin altında katılım durumunda tur fiyatlarında değişiklik söz konusu olabilir ya da metro ile gerçekleştirilebilir. Rehberimiz içeriği aynı kalmak şartı ile extra turların günlerinde değişiklik yapabilir.
  • Abu Dhabi turumuzda Camii Ziyareti Esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar; Erkeklerin şort giymemesi, Bayanları askılı, mini etek, tayt ve şort giymemesi, Cami ziyareti için uzun kollu hırka ve başörtüsü bulundurulması gerekmektedir. Turumuzda öğle yemeği tura dahildir.
  • Çöl Safari turumuzda dikkat edilmesi gereken hususlar; Spor ve rahat kıyafetler, hırka alınması. Turdan önce ağır yemek yenmemesi ve fazla miktarda su içilmemesi. Mide, Bel, Boyun şikayetleri olanlar ile hamile misafirlerimizin durumlarını rehberlerine bildirmeleri gerekmektedir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Dubai programlarımızda rehber Dubai karşılamalı olacaktır, pakete dahil rehberlik hizmeti sadece panoramik şehir turu ve gidiş-dönüş alan transferini kapsamaktadır. Ekstra turlar alındığı takdirde rehberlik hizmeti de alınmış olacaktır. Ekstra turlar sırasında misafirlerimize farklı rehber eşlik edebilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 2 gün önce BTB Tours tarafından bilgi verilecektir.
  • Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır.
  • Panoramik turlar ve programda belirtilen diğer turlar, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilecek yerlerin kapatılması, herhangi bir etkinlik nedeniyle güzergah üzerindeki yolların kapalı olması ya da hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından BTB Tours sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • GENEL ŞARTLAR

  • T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir, BTB TOURS hiçbir şekilde sorumluluk yüklenemez.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • BTB TOURS Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak BTB TOURS’un hiçbir sorumluluğu yoktur. BTB TOURS sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında BTB TOURS herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
  • Vizesine kendi başvurusunu yapacak yolcularımızın ihtiyaç duyduğu belgelerin (otel konfirmesi, uçak bileti vs.) temini normal şartlarda 1 iş günü sürmektedir. Misafirlerimizin bu süreyi göz önünde tutarak randevu tarihlerini ve saatlerini ayarlaması gerekmektedir. Aksi halde olası aksaklıklardan BTB TOURS sorumlu değildir.
  • Misafirin rezervasyonunu iptal ettirmesi ve/veya ilgili tura dahil olmaması/olamaması durumunda vize ücreti ve hizmet bedeli iadesi yapılmaz. Misafir, vizesini ve vize hizmetini BTB TOUR Vize departmanı aracılığı ile aldıysa ve bu vize hizmeti gezi sözleşmesinde ek hizmet olarak belirtilmişse, BTB TOURS ilgili turu yetersiz katılım veya başka bir sebeple iptal ederse, misafirin vizesini vize bitiş tarihinden en geç 1 hafta içerisinde vizesini kullanmadığını pasaportu ile ibraz ettikten sonra, vize için konsolosluklara ödenen harç ve benzeri tutarlar haricinde kalan tutarı iade alabilir. Misafir vizesini kendi imkânlarıyla ve/veya farklı bir vize aracılık firmasının yardımı ile aldıysa ve BTB TOURS ilgili turu yetersiz katılım veya başka bir sebeple iptal ederse, misafire herhangi bir iade yapılmaz.
  • Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçak tipi ve saatinin değişmesi mümkün olup, bu durum sözleşme anında bildirilmiş ve YOLCU SAAT DEĞİŞİKLİĞİ RİSKİNİ KABUL EDEREK TURU SATIN ALMIŞTIR.
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. yatak standart yataktan küçüktür. 3 kişilik odalarda 3 ayrı yatak garantisi verilememekte olup, otellerde buna uygun oda olması durumunda, müsaitliğe göre, otel tarafından blokaj yapılmaktadır.
  • Çocuk indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
  • Otellerde sunulan kontinental kahvaltıdır, Türk kahvaltısı değildir. Kontinental kahvaltı; tereyağı, reçel veya bal, ekmek, çay veya kahve ile meyve suyundan oluşmaktadır.
  • Grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Rezervasyon/kayıt esnasında, seyahat edilecek pasaportta geçen isim-soy isim, doğum tarihi, pasaport numarasının bildirilmesi ve sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedelleri misafirin sorumluluğundadır.
  • Misafirlerimizin BTB TOURS’dan temin etsin ya da etmesin, muhakkak tur tarihinden bir gün önce başlayan ve tur tarihinden bir gün sonrası sona eren bir yurtdışı seyahat ve sağlık sigortasının olması ve ilgili sigorta poliçesini yanlarında bulundurma zorunluluğu vardır. Seyahat sigortalarını yanlarında bulundurmayan misafirlerimize ilgili ülke polisi tarafından para cezaları verilebilmektedir. Seyahat sigortasını yanında bulundurmadığı için ilgili ceza ile karşılaşılması durumunda sorumluluk misafirlerimize aittir.
  • Ülkeler arası diplomatik ilişkilerden kaynaklı olmak üzere, bazı ülkelere giriş-çıkış yapılmış olması başka bir/birden fazla ülke açısından vize alınamaması ya da sınır kapısından girilememesi durumunu doğurabilmekte olup bu durum, BTB TOURS hakimiyet alanında olmadığından bu gibi bir durumda BTB TOURS sorumluluğu bulunmadığı tarafların kabulündedir.
  • Ziyaretin gruba ekonomi ve süre faydası sağlaması amacı ile yol güzergahı üzerinde yapılan turlara, katılmak istemeyen misafirlerimiz, yakın bir tesiste ekstra gezi bitene kadar grubu beklemeyi kabul eder. Gezi bitiminde otobüsümüz bu misafirlerimizi alacak ve gezimiz devam edecektir.
  • Panoramik şehir turları şehirlerin tanıtımı için düzenlenen gezilerdir. Şehir turları ve ekstra geziler, içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir veya hava durumuna bağlı olarak gerçekleşmeyebilir. Bu durumda BTB TOURS olabilecek en uygun alternatifi siz değerli misafirlerimize sunmakla yükümlüdür. Ekstra turlar minimum 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ekstra turlar yapılamayabilir ya da fiyat değişikliği olabilir.
  • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından BTB TOURS sorumlu tutulamaz.
  • Programlarımızdaki uçak yerleri grup yeri olup, gidiş-dönüş tek bilet olarak düzenlenmektedir. Gidiş uçuşunun kaçırılması ve/veya kullanılmaması durumunda, dönüş uçuşu da otomatik olarak yanabilir. İlgili durumda havayolu firmasının kuralları geçerlidir.
  • Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri havaalanlarında bilgi panolarında / ekranlarında gösterilmektedir. Bu bilgiler kişiler tarafından takip edilmelidir. Böyle bir durumdan veya kişisel sebeplerden uçuşun kaçırılması durumunda, misafirin yeni biletini (bir önceki maddeye göre, eğer gerekirse gidiş-dönüş bilet olarak) kendisinin ödeyerek temin etmesi gerekmektedir. Ayrıca, grubun gidişini kaçırmış olmasından ötürü ilk günkü programı kısmen ya da tamamen kaçırabilir; bu durumda sorumluluk misafire aittir. Bununla birlikte, gruptan farklı bir uçuşla ilgili şehre/ülkeye gidilmesi durumunda, alan-şehir ya da alan-otel transferi misafirin sorumluluğundadır.
  • Uçak biletlerini milleri ile upgrade ettirmek isteyen misafirlerimiz, ancak biletleri kesildikten sonra ilgili havayolu firmasının ilgili uçuşunda müsaitlik olduğu takdirde upgrade işlemlerini gerçekleştirebilirler. Programlarımızdaki uçak yerleri grup sınıfından olduğundan, istenen bileti müsaitlik olması durumunda upgrade ettirmeden önce, havayolu firmasının belirteceği tutarda farkın ödenip; biletin grup sınıfından upgrade edilebilecek ekonomi sınıfına geçirilmesi gerekebilir. Bu durumda oluşacak fiyat farkı misafirin sorumluluğundadır. Programlarımızdaki grup biletleri, turun hareketinden birkaç gün önce kesilir. 
  • Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye'den ayrılmadan önce, hattınızın yurtdışı aramalarına/aranmalarına açık olup olmadığını, GSM operatörü firmanızdan kontrol etmeniz gerekmektedir. 
  • Seyahatiniz süresince kullandığınız ulaşım araçlarından ve konakladığınız otellerden kısa süreli ya da tamamen ayrılırken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. 
  • BTB TOURS mücbir sebepler oluştuğu veya gerek gördüğü durumlarda programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını ve/veya uçulacak olan havayolu firmasını değiştirebilir.
  • BTB TOURS, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan BTB TOURS sorumlu değildir.
  • 18 yaşından küçük çocuklar annesi ile seyahat ediyorsa babasından, babası ile seyahat ediyorsa annesinden, üçüncü bir kişi ile seyahat ediyorsa hem anne , hem de babasından muvafakatname almak zorundadır. Muvafakatname olmaması sebebi ile uçuşun gerçekleşmemesi durumunda BTB TOURS sorumlu tutulamaz.
  • Genel Şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.

İptal Şartları

1-ÖDEMELER

 

A-Kayıt anında rezervasyon bedelinin en az %35'i,kalan bakiyenin gezinin başlamasından en geç 15 gün önce ödenmesi gerekmektedir. Anılan süreler içinde belirtilen ödemelerin gerçekleştirilmemesi halinde yapılan rezervasyon iptal edilerek, bedelin %35'i cayma tazminatı olarak tüketiciye fatura edilir.

 

B-Erken Rezervasyon indirimli hizmet satın alan tüketici, hizmet bedelinin tamamını erken rezervasyon son kayıt tarihine kadar ödemekle yükümlüdür.

 

C-Özel ürün ve hizmetlerde bakiyenin,hizmetin başlamasından en geç 60 gün önce ödenmesi gerekmektedir.Cayma tazminatı I/Ana maddesi ile aynıdır.

 

2-İPTAL

 

1- Acente,gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil eden gerekli yolcu sayısı kadar kesin kaydın oluşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis,savaş, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ve tüm mücbir sebeplerden dolayı geziyi iptal veya tehir edebilir. Bu durumda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

 

4. 2- A-Tüketici, hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar iptal talep ettiğinde ödediği bedelin tamamı kendisine iade edilir.

B-Tüketici, hizmetin başlamasından 29-10 gün evvel sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %50'sini, 10 günden az bir süre kala ise tamamını acenteye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketicinin tarafından yapılan tarih değişiklikleri  iptal hükmündedir.

C-İndirimli hizmetin iptal/devri halinde tüketici, hizmet başlangıcından tam 20 gün öncesine kadar hizmet bedelinin %50'sini, 7 günden sonra ise hizmet bedelinin tamamını Acente'ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

 

D-Tüketicinin,kendisi veya 1. derece akrabalarının 10 günlük mutat iştigaline engel olan rahatsızlıkları veya ölümlerini tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi kurul raporu ile hizmetin başlamasından önce yazılı ibrazı, iptal/devir maddelerinin istisnasıdır. Tüketici, hizmetin başlamasına tam 7 gün öncesine kadar acenteyi yazılı bildirim şartı ile turu istediği kişiye devredilebilir. Devralan, bakiye ve devir sebebiyle doğan tüm masraflardan devreden ile beraber sorumludur. Tüketicinin başlanıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; acente tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılamaz. Acente gerekli gördüğü durumlarda tüketiciye bildirmek kaydı ile, ilan ettiği veya kayıt aldığı turları gezinin başlamasından evvel kısmen veya tamamen iptal edebilir. Aynı süre içinde, gezi kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerinin,programda belirtilmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret aralarını değiştirebilir. Tüketici bu değişiklik ve iptalleri kabul etmediğinde, rezervasyonu iptal, ödediği bedeli iade alma hakkına sahiptir.

 

4.3-GENEL HÜKÜMLER

 

1-Bagaj ve içeriği ile ilgili her türlü sorumluluk sahibine aittir. Tüketici seyahat edeceği aracı ve konaklayacağı tesisin tabi olduğu yasa ve teemmüllere uymakla mükelleftir.

2-Sağlayıcının ağır kusurundan kaynaklanan bagaj kaybı veya hasarı durumlarında; tüketicinin sağlayıcıya kayıp veya hasar TUTANAĞI düzenlettirmesi halinde, bagajın içinde bulunan eşyaların maddi ve manevi değeri ile sair vasıf ve özellikleri gözetilmeksizin, gezinin toplam bedeli içinde ulaşıma isabet eden kısmının 1/2'si, kaybolan eşya ve valizin maddi ve manevi tazminatı olarak, Acenta tarafından eşya sahibi tüketiciye ödenir. Acenta, kendisine yazılı olarak kıymetleri ile birlikte deklare edilerek alınmış eşyanın her türlü kaybından, hasarından ve çalınmasından, en çok gezinin ulaşım bedeli kadar sorumludur.

3-Satın alınan hizmete ViZE  iŞLEMLERi ve HiZMETLERi dahil değildir. Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Vize çıkmaması durumunda ücret iadesi yapılmaz.Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

4.4-Acente,hizmetin başlamasından sonra meydana gelen mücbir hal,tüketicinin sorumlu olduğu hal ve 3.kişilerin şahsi sorumluluklarından kaynaklanan haller dışındaki sebeplerden sorumludur. Acente sorumluluğu dahilindeki hallerde, tüketici aleyhine olan değişiklikleri TÜRSAB Kütahya Çizelgesi hükümleri uyarınca tüketiciye bedel veya hizmet iadesi şeklinde tazmin edebileceği gibi, aynı zamanda, fiyata dahil olmayan ve gezi esnasında tüketiciye verilen ek ve / veya alternatif düzenlemeler ile de telafi yoluna gidebilir. Ek veya ikame hizmetleri tüketici tarafından alınıp kullanılması,bedel iadesi ve tazminat hakkını ortadan kaldırır.

4.5-Tüketici,rehber,tesis,acente ve ulaşım aracı yetkililerinin satın alınan hizmetle bildirdiği kurallara uyacağını;3.kişilerin can, mal ve huzuruna saygı duyacağını aksi takdirde hizmeti haklı nedenle alamayacağını ve iade hakkının bulunmadığını kabul eder.

4.6-Tüketici, ifa edilen hizmetin kusurlu olduğundan bahisle terk etmesi halinde, turu terk ettiği Acente Yetkilisine ve konakladığı otele sebepleri ile birlikte yazılı olarak bildirmek zorundadır.Aksi halde tüketici turu terk etmiş sayılmaz ve hizmeti alıp kullanmış addolunur.

4.7-Tüketicinin şikayetçi olduğu hususları hizmetin ifası sırasında yazılı olarak Acente'ye bildirmesi iyi niyetli tüketicinin iş birliği yapma ve özenli davranma borcudur.

4.8-Sözleşmede imzası bulunmayan ancak sözleşmeye konu hizmete katılan tüketici(ler) de kendi adlarına kayıt yaptırmakla görevlendirdikleri tüketici(ler)nin bu sözleşmeyi okuyup imzalaması ile, sözleşme hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar. Acente'nin sözleşmede imzası bulunan tüketici(ler)ye ödemiş olduğu fazla miktar ya da hizmet bedelinin tahsili için rücu hakkı saklıdır.

4.9-1618 SY. Yasanın 12. maddesi uyarınca;paket tur hizmeti satın aldığı taktirde paket turun eksik yada hiç verilmemesi halleri sigorta ile teminat altına alınmıştır. Teminat kapsamı paket tur bedeli kadardır.

4.10-Tüketici, sözleşme konusu hizmetin kendisine veya gösterdiği kişiye ifası için iş bu sözleşmenin geçerlilik kazanmasından itibaren (7) gün içinde acenteye yazılı bildirimle başvuru yaparak ve tur kayıt formu asıllarını acenteye ulaştırarak cayma hakkına sahiptir. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 10 gün içinde hizmet bedeli tüketiciye iade edilir.Fatura aslı gönderilmez ise, KDV ve sair yasal yükümlülükler iade edilmez.

4.11-Acentenin sözleşmeye kısmen ya da tamamen uymaması hallerinde ödenecek tazminatın hesaplanmasından TÜRSAB KÜTAHYA ÇİZELGESİ maddeleri uygulanır.

4.12-Tüketici sözleşme konusu ürünün hizmetin nitelikleri , satış fiyatı ve ödeme şekli ile ifaya ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. 

https://escantur.com/izmir-cikisli-ucakli-dubai-turu.html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 20.04.2024 15:32 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.