BALTIK ÜLKELERİ TURU Tur Programı

 

BALTIK ÜLKELERİ

 

 

Finlandiya- Estonya- Letonya- Litvanya- Polonya- Ukrayna

 

HELSINKI &TALLINN(1)- RIGA(2) & VILNIUS- KAUNAS(1)&VARŞOVA(1)

 

 KRAKOW(1)- LVİV

 

Ekstra Tur Yok!

 

04-10 Ağustos /  6 GECE 7 GÜN

 

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali önünde saat 04.00’da buluşuyoruz.Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Sunexpress Havayolları XQ 942 sefer sayılı uçuşu ile saat 06.30’da Helsinki’ye hareket ediyoruz.
PROGRAM
1 Gün:

İZMİR – HELSINKI-TALLİN

Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali önünde saat 04.00’dabuluşuyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Sunexpress Havayolları XQ 942 sefer sayılı uçuşu ile saat 06.30’da Helsinki’ye hareket ediyoruz. Yerel saat ile 10.15’te Helsinki’ye varışımızın ardından, alanda bekleyen otobüsümüz ile Helsinki şehir turumuz esnasında; Sibelius Anıtı’nın da bulunduğu Senato Meydanı, Temppeliaukio Church (Rock Church) Kilisesi, Parlamento Meydanı ve Kraliyet Opera Binası görülecek yerler arasındadır. Helsinki gezimiz sonrasında limana hareket ediyor ve feribotla Tallinn’e geçiyoruz. Konaklama Tallinn’deki otelimizde.



2 Gün:

TALLINN – RIGA

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, ortaçağın en eski kentlerinden biri olan Tallinn gezisinde, Eski şehir meydanı, Toonmpea Kalesi, Dome Katedrali ve Niguliste Kilisesi bulunmaktadır. Tallinn gezimiz sonrasında Riga’ya hareket ediyoruz. Yol üzerinde Parnu’ya gidiyoruz. Bir zamanlar çarların seçkin ve uğrak yeri olan, şimdinin ise gözde bir tatil beldesi olan bu güzel şehri keşfediyor ve Riga‘ya yolculuğumuza devam ediyoruz. Konaklama Riga’daki otelimizde.



3 Gün:

RIGA

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, dünyanın en iyi korunmuş tarihi şehirlerinden biri olan Riga şehir turumuza başlıyoruz. Ondördüncü yüzyıl yapısı Riga Kalesi, St. Jacob`s Kilisesi, Brotherhoods of theBlackheads Evi, ilginç hikayesi ile ünlü büyük ve küçük Guildhalls ile Kediler Evi, eski şehir duvarları, Dom Kilisesi, tiyatro ve Parlemento Binası görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Konaklama Riga’daki otelimizde.



4 Gün:

RIGA – SIAULIAI – VILNIUS – KAUNAS

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Vilnius’a hareket ediyoruz. Yol üzerinde Siauliai şehrindeki ünlü Haçlar Tepesi’ni görüyoruz ve Vilnius’a varıyoruz. Şehir turumuz esnasında, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde olan Vilnius şehir merkezini geziyoruz. Katedral Meydanı ve Vilnius Katedrali, Meclis Meydanı ve şehir surları göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonrası Kaunas’a hareket ediyoruz. Konaklama Kaunas’taki otelimizde.



5 Gün:

KAUNAS – VARŞOVA

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Varşova’ya hareket ediyoruz. Kral Yolu’nu takip ederek Üç Haç Meydanı, Charles de Gaulle Meydanı, Stalin mimarisinin en güzel örneklerinden olan Bilim ve Kültür Sarayı`nı görüyoruz. II. Dünya Savaşı sırasında tarihin gördüğü en büyük bombardımanı yaşamış, taş taş üstünde kalmayacak şekilde tamamen yıkılmış bu kentin yeniden inşa edilmiş merkezi olan Eski Şehir bir sonraki durağımız. III. Zygmunt’un sütun heykeli, Kraliyet Sarayı, Saint Jan Kilisesi ve Çanlı Meydan göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuz sonrasında Serbest zaman. Konaklama Varşova’daki otelimizde.



6 Gün:

KRAKOW

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Krakov’a hareket ediyor ve Krakow şehir turumuza başlıyoruz. Görülecek yerler arasında Wawel Sarayı Kompleksi, Vistülü (Wisla) Nehri, Kopernik’in evi, Maria Magdelena Meydanı, 12 Havariler Kilisesi, Aziz Meryem Kilisesi ve Kapalı Çarşı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası serbest zaman. Konaklama Krakow’daki otelimizde.



7 Gün:

KRAKOW-LVİV-İZMİR

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Lviv’e hareket ediyoruz. Havaalanındaki bilet ve check-in işlemlerimizden sonra geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir başka ESCANTUR organizasyonunda görüşmek üzere siz değerli misafirlerimiz ile vedalaşıyoruz.

 

 

OTELLER:

4*Tallink City Hotel vb. Tallinn

4* Rixwell Elefant Hotel vb. Riga

3* Centre Hotel vb. Kaunas

3* Hotel Metropol vb. Varşova

3*Campanile Cracovie vb. Krakow



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*Sunexpress Havayolları ile İzmir – Helsinki / Liviv-İstanbul-İzmir parkurunda uçak biletleri

*3* ve 4* Hotelde 6 gece konaklama

*Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (6)

*Programda belirtilen tüm turlar

*Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

*Havalimanı ve Şehir vergileri

*Helsinki ve Tallinn arasındaki Gemi Bileti

*Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Tüm öğle yemekleri ve akşam yemekleri

* Tüm içecekler

* Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar

* Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

* Vize Ücreti 120 Euro (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)

* Seyahat Sağlık Sigortası 70 yaş üzeri Farkı (15 Euro)

* Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (15 TL)



Kalkış Yerleri
  • KARŞIYAKA ESCAN TUR ACENTA ÖNÜ (04:45)
Notlar

1- Escan Tur; havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

2- Uçuş saatlerimizi büromuzdan öğrenebilirsiniz. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Escan Tur sorumlu tutulamaz. Escan Tur, Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

3- Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri havaalanlarında sesli anons edilmekte ve alanda ki bilgi panolarında gösterilmektedir. Bu bilgiler kişiler tarafından takip edilmelidir.

4- Tura katılım için Escan Tur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Escan Tur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.

5- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı uçuşun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

6- Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

7- Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

8- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

9- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

10-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir. 11- Sınır kapılarında, havaalanlarında ve gemi seferlerinde belirli dönemlerde oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

12-Paket tur programı katılımlarında, katılımcı sayısına göre küçük araç tahsis edilebilir.

13-Acenta zorunluluğu kaldığı durumlarda (Yol ve Hava şartları vb. ) daha önceden belirlenen tur programını değiştirebilir. Ziyaret edilen yerlerde taşıma kurumlarının otellerin sorumluluğunda olan durumlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan Escan Tur sorumlu tutulamaz.

14-Seyahat edeceğiniz ülkelerdeki para birimi aşağıda belirtilmiştir. Lütfen beraberinizde Bu Ülkelere ait paralar bulundurunuz.


İptal Şartları
https://escantur.com/izmir-cikisli-baltik-ucakli-turu-html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 26.04.2024 11:01 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.