UÇAKLI HAKKARİ CİZRE YÜKSEKOVA TURU Tur Programı

Diyarbakır- Midyat- Kivex(mağaraköy) Köy- İdil- Meryem Ana Kilisesi- Kırmızı Medrese

Ulu Cami- Cizre Kalesi- Kasrik Boğaz- Çukurca- Tahin atölyesi- Çukurca kalesi

Ermeni evlerini- Devrimci (Deniz Gezmiş) Köprüsü- Hakkari Meydan medresesi

 Berçelan Yaylası- Seyithan Gölü- İran Pasajı- Van- Başkale Aziz Bartholomeus Manastırı

Hoşap Kalesi- Akdamar Adası- Van Kalesi- Arubani Bedesteni

4 Gece 5 Gün

Kalkış Yerleri: 04.30 ‘da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Sunexpress Kontuarının önünde buluşuyoruz ve rehberimiz eşliğinde XQ 9192 Sefer sayılı uçuş ile 06.00’da Diyarbakır uçağı
PROGRAM
1 Gün:

Siz Değerli Misafirlerimiz ile Sabah saat 04.30 ‘da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Sunexpress Kontuarının önünde buluşuyoruz ve rehberimiz eşliğinde XQ 9192 Sefer sayılı uçuş ile 05:40’da Diyarbakır uçağımıza biniyoruz. Diyarbakır Havalimanında bizleri bekleyen aracımızla buluşuyor ve diyarbakır kahvaltımızı almak üzere restaurantımıza geçiyoruz. Kahvaltımız sonrası Cizre’ye doğru yola çıkıyoruz. Batman Hasankeyf Midyat üzerinden takip edeceğimiz yolculuğumuzda Midyat’ta mola veriyoruz. Midyat Çarşısında Telkari ve Parfüm alışverişlerimizi gerçekleştiriyor ve Midyattaki restaurantımızda Mardin- Midyat mutfağından lezzetler tadacağız. Öğle yemeğimiz sonrası İdil’e doğru hareket ediyoruz. Yolumuz üzeri bölgenin kendine has inancı olan Ezidilik ile ilgili yaşantıya tanık olacağımız terk edilmiş KİVEX(mağaraköy) Köy’e uğruyoruz. Rehberimizin bizlere aktaracağı bilgiler eşliğinde İdil’e ulaşıyoruz. İdil’de Süryani inancına ait Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret edeceğiz. Ziyaretimiz sonrası Cizre’ye ulaşıyoruz. Dicle Nehri’nin Diyarbakır’dan sonra bölgede hayat verdiği bir diğer yerleşim yerimiz Cizre’dir. Ve dicle Cizre’den sonra ülemiz sınırlarını geçerek Suriye istikametine doğru akışına devam eder. Cizre’nin üç önemli değeri ; Ulu Cami, Hz. Nuh’un makamı,Kırmızı Medresedir… ilk Durağımız Ünlü İslam düşünürlerinden Molla Ahmed Cizirî'nin ders verdiği, dönemin üniversitelerinden biri olan kırmızı tuğlalardan yapıldığı için "Medresetul Hamra" olarak da adlandırılan Kırmızı Medrese olacak. Yapı ilçenin en önemli tarihi mekanlarından biri olarak ilçede yapılan buluşmalara da ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Ardından  İslâmiyet'in Anadolu'ya ilk girdiği 7. yüzyılda kiliseden camiye dönüştürülen Abbasiler döneminden yeniden inşa edilen Ulu Cami olacaktır. Cizre Ulu Camii, Orta Asya geleneğinden gelen çift ejderli ve aslan başlı bronz kapı tokmaklarının hikayesini Rehberimizden dinliyoruz.  Ardından Hz. Nuh Camii ve Türbesini ziyaret ediyoruz. Burada Nuh tufanıyla ilgili ayrıntılı bilgiler Rehberimizden dinledikten sonra Otelimize geçiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama Oteli: Cizre Dicle Otel



2 Gün:

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltımız sonrası otelimizden ayrılıyor ve Cizre’de kalan programımıza devam ediyoruz. M.ö 4000’lere dayanan tarihiyle Cizre Kalesi ilk ziyaret noktamız. Günümüzde kale ciddi zararlar gördüğünden bir kısmı ayakta kalmayı başarabilmiştir. Kale ziyaretimiz sonrası Mem-u Zin Hikayesinde geçen Mem’in kaldığı yer olan Mem – u Zin zindanı ,Ardından Robot biliminin öncüsü olarak kabul edilen Cizreli bilim adamımız El-Cezeri’nin türbesi son ziyaret yerimiz. Cizre’den ayrılıyor ve Hakkari’ye doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Şırnak’ın gizli cenneti olarak adlandırılan Kasrik Boğazında kısa bir mola veriyoruz. Burada çekeceğiniz fotoğraflar kartpostalları aratmayacak güzellikte olacak. Enfes manzarada çay- kahve ve fotoğraf molamız sonrası yolculuğumuza devam ediyoruz. Şırnak’ta öğle yemeği molası ardından yolculuğumuza sarp ve dağlık bölgelerden, vadilerden geçerek devam edeceğiz. Enteresan oluşumlar, heybetli zirveler, derin vadiler zaman zaman bizlere doğanın bir açık hava müzesini sunacak. Yolumuz üzerinde Irak sınırına bakan sarp dağların manzarasında ve kervanların izinde yol alıyoruz.. Zap Vadisi üzerinden Çukurca’ya hareket ediyoruz. Ayrıca Zap Suyu boyunca gelişmiş dik ve derin vadiler hem seyir hem görsel sunumu açısından oldukça zengindir. Vadi boyunca şelaleler endemik bitkiler ve belki de ters laleleri görmemiz mümkün olabilecek. Çukurca’da tarihi Tahin atölyesine uğrayıp meşhur Çukurca Tahini yapımı hakkında bilgi alıyoruz. Çukurca’nın eski ismi olan Çel adını taşıyan Çukurca kalesi ve Ermeni evlerini görüyoruz. Ardından Hakkariye geçiyoruz. Yüksekovada yer alan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama Oteli: Yüksekova Avazem Suite otel



3 Gün:

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Hakkari Merkeze hareket ediyoruz. Hakkari'ye 20 kilometre mesafede Zap Suyu üzerinde Devrimci (Deniz Gezmiş) Köprüsü'nde bir mola veriyoruz . Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anıyoruz. Hakkari Merkezde yer alan  1700-1701 yıllarında dönemin Hakkari bölge yöneticisi İzzeddin oğlu İbrahim Bey tarafından inşa edilen Hakkari Meydan medresesi ilk durağımız olacak. Ardından 4 mevsimi de aynı anda yaşatan, buzul gööleriyle serin tertemiz havasıyla, buz gibi sularıyla 3300mt. Rakımda yer alan BERÇELAN YAYLAsına doğru yola çıkıyoruz. Muhteşem bir doğa bugün bizleri bekliyor. Yaylada yer alan göllerden birtanesi olan ve yaz aylarında bile gidilse buzulları görebileceğiniz SEYİTHAN Göl’ü de göreceğimiz yerler arasında. Burada doğayla başbaşa  geçirdiğimiz harika zaman sonrası Yüksekova’ya dönüyoruz ve burada İRAN pasajı(Kaçakçılar pasaj)nda siz degerli misafirlerimize alışveriş molası veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama Oteli: Yüksekova Avazem Suite otel



4 Gün:

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyor ve VAN’a doğru yola çıkıyoruz. Van’ın Başkale ilçesi sınırlarında yer alan Doğu Anadolu bölgemizin kapadokyası VANADOKYA oluşumlarında fotoğraf molası veriyoruz. Vanadolya yolu üzerinde bulunan yıkılmakla karşı karşıya kalmış,  Başkale Aziz Bartholomeus Manastırı’nı uzaktan görüyoruz. Buradan Anadolu tarihinin tanığı HOŞAP KALESİ’ne ulaşıyoruz. Güzelsu ilçesinde tüm heybetiyle adeta bir şato görüntüsünde 17. Yy Osmanlı yapısı Kaleyi rehberimizin anlatımıyla geziyoruz. Öğlen saatlerinde Gevaş’a ulaşıyor ve Van Göl manzarasında yemeğimizi alıyoruz. Dileyen misafirlerimiz Vangölünde yaşayan tek canlı olan İnci Kefali Balığının tadına bakabilirler. Yemeğimiz sonrası bizi bekleyen Teknemize geçiyor ve Akdamar adası’na doğru VAN gölü üzerinde yolculuğumuza başlıyoruz. Akdamar Adası üzerinde bulunan kutsal Haç Kilisesini rehberimizin anlatımları eşliğinde geziyoruz. Kral I. Gakik tarafından M.S. 915-921 yılları arasında yaptırılan kilise Hristiyanlık aleminde önemli bir yere sahiptir. Ada gezimiz sonrası teknemizle tekrar dönüşe geçiyoruz. Aracımıza biniyor ve otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama göl kenarında bulunan otelimizde. 

Konaklama Oteli: Van Ramada Otel



5 Gün:

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası otelimziden ayrılıyoruz. Van dediğimizde simge haline gelmiş olan VAN kalesi ilk ziyaret yerimiz. Van Kalesini panoramik olarak görüyoruz ve kale alt kısmında bulunan örnek Van Evini de geziyoruz. Van’a özgü kedileri görmek ve Van Savat ve urartu gümüş sanat atölyesinde gümüş yapımı hakkında bilgi almak ve alışveriş için Arubani Bedestenine ugruyoruz. Ardından Havalimanına doğru yola çıkıyoruz . SunExpress Havayollarının saat 13:25 uçuşuyla İzmir’e doğru yola çıkıyoruz. Tahmini olarak 15:50’de varışımızın ardından bir sonraki Escantur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

 

05.09.2023 Salı  İZMİR-DİYARBAKIR XQ9192 05:40/07:35
09.09.2023 Cumartesi  VAN- İZMİR XQ9239 13:25/15:50

 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Sunexpress Havayolları ile İzmir Diyarbakır -Van İzmir gidiş dönüş Uçak biletleri
  • Otelde 4 gece konaklama
  • Otelde alınan sabah kahvaltısı (4) akşam yemeği (4)
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Havalimanı vergileri
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün yolda alacağımız sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle yemekleri
  • Tüm içecekler
  • Müze, ören yeri ve milli park giriş ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Akdamar Adası Tekne ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • 65 Yaş Üzeri Ek Sürprim Sigorta Ücreti


Kalkış Yerleri
    Notlar

    *EscanTur, yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçuş detayları değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır.

    1-Rehberimiz Programını  Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

    2- Triple Odalarda Üçüncü  Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN ÜÇÜNCÜ YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

    3-İki Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

    4-Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar. Son yolcu sayısına göre araç değişikliği yapılabilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

    5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz. Bu Durumda ESCANTUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

    6-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, ESCANTUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

    7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

    8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan ESCANTUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

    9 -Uçaklı Turlarda ESCANTUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

    10-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3  Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı ESCANTUR’’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda ESCANTUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur. Ön Ödeme Tutarı Kayıt Tarihinde Rezervasyon Bedelinin Minimum % 30’dur. Turun Hareket Tarihinden 7 Gün Önce Kalan Tur Bedelinin Tamamlanması Gerekir.  En Son Sirkü Bir Önceki Sirküyü Geçersiz Kılar.

    1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI

    Satın aldığınız turu “zorunlu seyahat sigortası poliçesi” ile güven altına alıyoruz. Kapsamı:Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesidir.
    Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. (Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır)

    sigorta güvencesi ile ücretsiz olarak sigortalıyoruz. Sigorta Kapsamının detaylarını www.escantur.com.//müşteri hizmetleri adresinden öğrenebilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://escantur.com/izmir-cikisli-hakkari-cizre-turu.html
    Escan Turizm Seyahat Acentası
    Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
    0232 364 64 02


    Bu çıktı 18.04.2024 14:56 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.