MOLDOVA UKRAYNA ROMANYA TURU Tur Programı

 

MOLDOVA UKRAYNA ROMANYA TURU

VARNA -GALATİ –ODESSA-KİŞİNEV-BRAŞOV-BÜKREŞ- SOFYA

EXTRA TUR YOK !

AKKERMAN KALESİ FARKI İLE !

MİLEŞTİİ MİCİ FARKI İLE !

BRAŞOV FARKI İLE !

DRACULA ŞATOSU FARKI İLE !

 

21-29 Eylül / 8 Gece 8 Gün

 

Kalkış Yerleri: Akşam 18:00 Üçkuyular Opet Önü, 18:10 Susuz Dede Durağı, 18:20 Üçyol Yazıhaneler İş Bankası, 18:40 Bornova Ege Üniversitesi Hast.Önü, 19:00 Girne McDonald’s Önü, 19:10 Girne Mevlana Camii otobüs durağı Karşısı, 19:20 Karşıyaka ESCANTUR Acenta önü, 19:30 Girne Yunuslar Mavi Kule, 19:40 Bostanlı İskelesi Önü, 19:50 Mavibahçe AVM Karşısından
PROGRAM
1 Gün:

İZMİR / BURGAZ / VARNA

Akşam 18:00 Üçkuyular Opet Önü, 18:10 Susuz Dede Durağı, 18:20 Üçyol Yazıhaneler İş Bankası, 18:40 Bornova Ege Üniversitesi Hast.Önü, 19:00 Girne McDonald’s Önü, 19:10 Girne Mevlana Camii otobüs durağı Karşısı, 19:20 Karşıyaka ESCANTUR Acenta önü, 19:30 Girne Yunuslar Mavi Kule, 19:40 Bostanlı İskelesi Önü, 19:50 Mavibahçe AVM Karşısından konuklarımızı aldıktan sonra Varna’ya doğru yola çıkıyoruz. Dereköy sınır kapısına varıyoruz. Pasaport ve Gümrük işlemlerini takiben Burgaz’a devam ediyoruz. Varışımız ile beraber panoramik turumuza başlıyoruz ve Burgaz’da kısa bir yürüyüş sonrasında Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Nessebar’a hareket ediyoruz. Nessebar‘da tarihi evler arasında gezimiz sonrasında Alışveriş için serbest zaman ve sonrasında Varna’ya yola çıkıyoruz. Ulaşmamızla beraber panoramik şehir turu esnasında Pobiti Kamani (Dikili Taşlar), Askeri Denizcilik Akademisi, St.Konstantin Katedrali göreceğimiz yerler sonrasında Varna’daki otelimize hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.



2 Gün:

VARNA / KÖSTENCE / GALATİ

Sabah kahvaltımızın ardından Köstence`ye doğru yola çıkıyoruz. Dünyaca ünlü Mamaia sahili ve Köstence’yi panoramik olarak geziyoruz. Panoramik Şehir Turumuz Esnasında Mahmudiye Camii, Hünkâr Camii, Ceneviz Deniz Feneri, Aslanlı Ev, Ovidius Meydanı başlıca görülecek yerler arasındadır. Köstence gezimizin ardından, Galati’ye hareket ediyoruz. Panoramik şehir turumuzda Archdiocesan Katedrali, Kutsal Bakire Müstahkem Manastırı, Mihai Eminescu Belediye Parkı göreceğimiz yerler arasında. Turumuzun ardından Galati’deki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün:

GALATİ / ODESSA

Sabah kahvaltımızın ardından Galati’den ayrılıp Ukrayna’ya doğru yola çıkıyoruz. İlk durağımız 13. ve 15. Yüzyıllar arasında Bizanslılar tarafından inşa ettirilmiş, Unesco dünya mirası listesinde yer alan Akkerman Kaleleri. 1484 yılında Osmanlılar tarafından fethedilmiş olan Akkerman Kaleleri toplam çevre uzunluğu 2 km. olan surları ve günümüzde sadece 26 tanesi ayakta kalmış olan gözetleme kuleleri ile muhteşem bir eserdir. Odessa şehir turumuzda Deribasovskaya Caddesi, Puşkin Caddesi ve Primorskaya Caddesi yaya gezilecek bölgeler. Burada Devlet Opera Binası, Potemkin Merdivenleri, Duke De Richelieu Anıtı, Belvedere Kolonları ve Aziz İlia Kilisesi ile Liman yapacağımız yürüyüş turunda görülecek yerler arasında. Konaklama Odessa’daki otelimizde.



4 Gün:

ODESSA / KİŞİNEV

Sabah kahvaltısının ardından Odessa’dan ayrılıp Moldova’ya geçiyoruz. Kişinev’e varır varmaz şehir turumuzu yapıyoruz. Gezimizde Büyük Stephen Anıtı ve Parkı, The Alley of Classics Parkı, Pushkin Anıtı, Parlamento Binası, Moldova Kültür Müzesi, Eski Kilise, Bakanlıklar bulunmaktadır. Akşam yemeği ve konaklama Kişinev’deki otelimizde.



5 Gün:

KİŞİNEV / MİLEŞTİİ MİCİ / BRAŞOV

Sabah kahvaltısının ardından dünyadaki en büyük şarap koleksiyonuna sahip Mileştii Mici Tünelleri turumuza başlıyoruz. Mileștii Mici, 200 km`den fazla yeraltı caddesine,50 km`den fazla şarap galerisine, 2 milyondan fazla şarabın içinde bulunduğu dünyadaki en büyük yeraltı mağara ağıdır. Ziyaretçiler, büyük fıçıların bulunduğu serin, karanlık galeriler ve caddeler boyunca yürümek için eşsiz bir fırsata sahiptir. Asil tozlarla kaplı şarap şişeleri, günün tadını çıkarmayı bekliyor. Turumuzun ardından Braşov’a hareket ediyoruz. Şehir merkezinde serbest zaman alıyoruz. Kara Kilise’yi dışardan görüntülüyoruz. Konaklama Braşov’da ki otelimizde.



6 Gün:

BRAŞOV / SİNAİA - BRAN / BÜKREŞ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Braşova’dan ayrılıyor ve tam gün sürecek Prahova Vadisi ve Şatolar turumuza çıkıyoruz. Bu turumuzda Karpat dağlarında bulunan ve Romanya’nın ilk kralı I. Carol’ün memleketi olan şirin kasaba Sinaia ilk durağımız olacak. Ormanlar içerisinde, belki de Doğu Avrupa’nın en güzel kalesi olan Peles Kalesi’ni de ziyaret edeceğiz. Sonrasında Bran Köyü ve Dünyaca ünlü Dracula Kalesi’ne doğru yola çıkıyoruz. 14. Yüzyıldan bu yana bütün ihtişamıyla göz alan Wallachia ve Transylvania arasında bir gümrük gibi hizmet veren bu kale, aslında Drakula Efsanesi ile ünlüdür. Bu ortaçağ kalesi Kraliyet ailesinin yazlığı olarak da kullanılmıştır. Turumuzun ardından Bükreş’e hareket ediyoruz. Konaklama Bükreş’teki otelimizde.



7 Gün:

BÜKREŞ / SOFYA

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Bükreş şehir turumuza başlıyoruz. Avrupa Birliği’nin en büyük 6. Başkenti olan Bükreş’te göreceğimiz yerler arasında İhtilal Meydanı, Üniversite Meydanı, Milli Tiyatro ve Zafer Caddesi bulunmakta. Daha sonra Çavuşesku tarafından yaptırılan, Pentagondaki, Dünyadaki 2. büyük bina olan, “Halk Evi” turumuza başlıyoruz. Bittiğinde 10 milyar dolara mal olan bu yapıt, içinde futbol sahası büyüklüğünde odalar bulundurmaktadır. Halk Evi ziyaretimizin ardından “Dimitre Gusti” yani köy müzesini ziyaret ediyor ve Romen kültürü hakkında daha detaylı bilgiler alıyoruz. Turumuz sonrası Sofya’ya hareket ediyoruz. Konaklama Sofya’daki otelimizde.



8 Gün:

SOFYA / İZMİR

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Sofya şehir turumuza başlıyoruz. Bulgaristan’ın tarihi başkenti Sofya, Doğu Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri olarak hem kültürel hem de ticari anlamda büyük bir potansiyeli barındırıyor. 2500 yıllık bu güzel şehir, yaklaşık 500 yıl boyunca Osmanlı idaresi altında kalmıştır. Bu sürede pek çok eserin kazandırıldığı kent, tarihin daha erken dönemlerine ait pek çok zenginliğe de sahip çıkıyor. St. Nedelya kilisesi, Rotonda Kilisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından ülkemize geri dönüş için yola çıkıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrası akşam saatlerinde İzmir’e varıyoruz. Bir başka Escan Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*Lüks otobüs ile ulaşım

*Hotelde 7 gece konaklama

*Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı(7)

*Programda belirtilen tüm turlar ve geziler

*Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

*Escantur ikramları

*Şehir Vergileri ve Gümrük Vergileri

*Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*İlk gün yolda alacağımız sabah kahvaltısı

*Tüm öğle yemekleri ve akşam yemekleri

*Tüm içecekler

*Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

*Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar

*Vize Ücreti 120 Euro (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)

*Seyahat Sağlık Sigortası 70 yaş üzeri farkı(15 Euro)

*Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (15 TL)



Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR MEYDAN PAMUKKALE YAZIHANELER ÖNÜ (18:00)
  • SUSUZ DEDE DURAĞI (18:10)
  • ÜÇYOL KAMİL KOÇ YAZIHANESİ ÖNÜ (18:20)
  • BORNOVA EGE ÜN. HAST.ÖNÜ (18:40)
  • GİRNE MC DONALD`s ÖNÜ (19:00)
  • GİRNE MEVLANA CAMİİ OTOBÜS DURAĞI KARŞISI (19:10)
  • KARŞIYAKA ESCAN TUR ACENTA ÖNÜ (19:20)
  • GİRNE YUNUSLAR MAVİ KULE (19:30)
  • BOSTANLI İSKELESİ ÖNÜ (19:40)
  • MAVİŞEHİR MAVİBAHÇE AVM KARŞISI (19:50)
Notlar

1- Escan Tur Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

2- Escan Tur Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

3- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı turun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

4- Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

5- Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

6- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan Muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

7- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

8-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

9- Sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

10-Paket tur programı katılımlarında, katılımcı sayısına göre küçük araç tahsis edilebilir.

11-Acenta zorunluluğu kaldığı durumlarda (Yol ve Hava şartları vb.) daha önceden belirlenen tur programını değiştirebilir. Ziyaret edilen yerlerde taşıma kurumlarının otellerin sorumluluğunda olan durumlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan Escan Tur sorumlu tutulamaz.

12-Seyahat edeceğiniz ülkedeki para birimine göre Lütfen beraberinizde Bu Ülkelere ait Paralar bulundurunuz.


İptal Şartları
https://escantur.com/izmir-cikisli-ukrayna-moldova-turu.html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 25.04.2024 17:32 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.