PORTEKİZ-İSPANYA TURU Tur Programı

 PORTEKİZ-İSPANYA TURU

 PORTO (2) – LİZBON (2) – MADRİD (1) – BARCELONA (2)

 

11-18 Eylül 2018 / 7 Gece 8 Gün

 

EXTRA TURLAR VE TÜM ÇEVRE GEZİLERİ DAHİL!

Kalkış Yerleri: ADNAN MENDERES HAVA LİMANI
PROGRAM
1 Gün:

İZMİR - İSTANBUL – PORTO

Adnan Menderes İçhatlar terminalinde buluşma ve İstanbul’a hareket. İstanbul’a varışın ardından, bagaj, bilet ve biniş işlemleri sonrası Porto’ya uçuş. Varışımızı takiben, alanda bekleyen özel otobüslerimiz ile panoramik Porto şehir turu. Görülecek yerler arasında Douro Nehri`ne tepeden bakan Rieira semti tarihi binaları, Bolsa Sarayı, Santa Clara Kilisesi, Se Katedrali (Porto Katedrali), House Of The Prince, Sao Francisco Kilisesi, Sao Bento tren istasyonu, Ponte d Lous I Köprüsü ve Douro Nehri ile panoramik şehir turumuzu tamamlıyoruz. Tur sonrası otelinize transfer. Geceleme otelinizde. PORTO



2 Gün:

PORTO

Kahvaltı sonrası, “Guimaraes – Braga – Bom Jesus do Monte” turuna katılma imkanı. Bu turumuzda tarihi merkezi UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yer alan Guimaraes şehrinde Dom Afonso Henriques Kalesi ve Bragança Dükleri Sarayı (Paço dos Duques), Braga’da ise tarihi merkezindeki Katedral’den sonra Bom Jesus de Monte kutsal alan görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında otelimize dönüş ve serbest zaman. Geceleme otelimizde. PORTO



3 Gün:

PORTO – LİZBON

Sabah kahvaltı sonrası Lizbon’a doğru yola çıkıyoruz. Güzergah üzerinde Fatima & Nazare & Obidos turu düzenlenecektir. İlk durağımız olan Fatima’ya doğru yola çıkıyoruz. Meryem Ana’nın 1917 yılında üç küçük çobana görünüp üç sırrı verdiği bu yer, Hristiyanlık’ın en büyük hac ve ibadet merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Fatima’dan sonra Okyanus kıyısına yönelip Nazare adlı, kumsalıyla ünlü balıkçı kentine yöneliyoruz. Ünlü Kaşif Vasco de Gama uzak deniz yolculuklarına çıkmadan önce dua etmek için geldiği Nazare falezlerinden etkilenmemek mümkün değil. Daha sonra, hala 12 Yüzyıl surları ayakta olan, tarihi dokusunu korumayı başarmış Orta Çağ mirası Obidos Kenti’ni geziyor ve Lizbon’a hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde. LİZBON



4 Gün:

LİZBON

Sabah kahvaltı sonrası düzenlenecek panoramik Lizbon şehir turunda, VII. Eduardo Parkı, şehrin kalbi sayılan Rossio Caddesi, ünlü Libardede Meydanı, Tejo Nehri, São Jorge Kalesi, Alfama Semti, Alcantara Semti, keşifler için uğurlamaların yapıldığı Belem Kulesi, Belem’ de Keşifler Anıtı ve Jeronimus Manastırı görülecek yerler arasındadır. Şehir turunun ardından misafirlerimizle düzenlenecek olan Sintra & Cascais & Estoril & Cabo de Roca turuna katılıyoruz. Portekiz monarşisinin en önemli yazlık sarayı olan Sintra Kraliyet Sarayı’nı gezeceğimiz bu turumuzda, sarayın neredeyse bir çini müzesini andıran Arap stilinde ilginç mimarisini yakından görme imkanınız olacak. Bu turumuzdan sonra şirin kasabaların eski balıkçı mahallelerini, yazlık evlerin bulunduğu Cascais ve Estoril sahili görülecek yerler arasındadır. Avrupa Kıtasının en batı ucu olan Cabo da Roca son durağımız. Gezi sonrası otelimize transferimiz yapılıyor. Geceleme otelimizde. LİZBON



5 Gün:

LİZBON – MADRİD

Sabah otelde kahvaltımızı yaptıktan sonra, Madrid’e doğru hareket edeceğiz. Madrid’e varışımızın ardından bizleri bekleyen otobüsümüz ile panoramik şehir turumuza, Plaza Mayor adı verilen büyük meydan ile başlıyoruz. Bu meydanda 136 bina ve avluya açılan 437 balkon bulunmaktadır. Zamanında, bu balkonlardan boğa güreşleri ve engizisyonun yaktığı insanlar izlenmiştir. Şehrin kalbi Puerta Del Sol, Plaza Mayor adı verilen büyük meydan, Kraliyet Sarayı’nın halka sesleniş yeri Plaza De Orient, şehrin ne kadar zengin olduğunu göstermek amacıyla, giriş kapısı olarak yapılmış Alcala Kapısı, galerili damları ile göz dolduran Gran Via, Plaza Colon ve Cibeles Meydanı ve Çeşmesi ile Cervantes Anıtı, görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Madrid’deki otelimize varış ve yerleşme. Geceleme otelimizde. MADRİD



6 Gün:

MADRİD - BARCELONA

Sabah kahvaltısının ardından Barcelona’ya hareket ediyoruz. Keyifli bir yolculuk sonrasında Barcelona’ya ulaşıyoruz ve şehir turumuza başlıyoruz. Plaza De Catalunya Meydanı, La Rambla Caddesi, Kristof Kolomb Heykeli, La Sagrada Familia Kilisesi, Olimpiyat tesislerinin bulunduğu Mont Juic Tepesi, Plaza De Espana Olimpic Port, göreceğimiz yerler arasında. Turumuz sonrasında otelimize transfer. Konaklama otelimizde. BARCELONA



7 Gün:

BARCELONA

Sabah kahvaltısının ardından Gerona & Figueras turuna katılıyoruz. Gerona & Figueras turumuzda orta çağdan kalma mimari yapılarıyla Gerona şehri, büyük katedrali ve Yahudi mahallesi, ünlü ressam Dali’nin doğduğu Figueras kasabası ve Dali Müzesi ziyaret edilecektir. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz İspanya mutfağına özel yemekleri tatmak ve Dünya müziklerini dinlemek için Barcelona gecesine katılabilirler. Keyifli dakikalar sonrasında otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde. BARCELONA



8 Gün:

BARCELONA – İSTANBUL - İZMİR

Sabah kahvaltısının ardından Barcelona Merkez’de alışveriş için serbest zaman ve rehberimizin belirleyeceği saatte buluşarak Barcelona Havalimanı’na hareket ediyoruz. Check-in ve gümrük işlemlerimiz sonrasında İstanbul’a hareket ediyoruz ve İstanbul’a ulaşıyoruz. İstanbul’dan İzmir’e hareket ediyor ve varışımızın ardından, bir sonraki ESCANTUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*İzmir –Porto-Barcelona-İzmir Ekonomi sınıf Uçak bileti

*3*-4* Otellerde 7 gece konaklama,

*Otelde alınan Sabah Kahvaltıları (7)

*Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

*Programda Belirtilen Tüm Turlar

*Havalimanı ve Şehir vergileri

*Zorunlu Seyahat Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Vize Ücreti 120 Euro (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)

*Tüm öğle ve akşam yemekleri

*Tüm içecekler

*Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar

*Her türlü kişisel harcamalar

*Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

*Zorunlu Sağlık Sigortası 70 yaş üstü (15 Euro)

*Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (15 TL)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    YURT DIŞI TURLARI ÖNEMLİ SEYAHAT NOTLARI

    1- Escan Tur; havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

    2- Uçuş saatlerimizi büromuzdan öğrenebilirsiniz. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Escan Tur sorumlu tutulamaz. Escan Tur, Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

    3- Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri havaalanlarında sesli anons edilmekte ve alandaki bilgi panolarında gösterilmektedir. Bu bilgiler kişiler tarafından takip edilmelidir.

    4- Tura katılım için Escan Tur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Escan Tur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.

    5- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı uçuşun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

    6- Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur’un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

    7- Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    8- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

    9- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

    10- Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

    11- Sınır kapılarında, havaalanlarında ve gemi seferlerinde belirli dönemlerde oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

    12- Paket tur programı katılımlarında, katılımcı sayısına göre küçük araç tahsis edilebilir.

    13- Acenta zorunluluğu kaldığı durumlarda (Yol ve Hava şartları vb.) daha önceden belirlenen tur programını değiştirebilir. Ziyaret edilen yerlerde taşıma kurumlarının otellerin sorumluluğunda olan durumlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan Escan Tur sorumlu tutulamaz.

    14- Yanınızda, seyahat edeceğiniz ülkelere ait paralar bulundurunuz.

    15- Otel Check in Saati 14:00 Otelden Check Out saati 12:00’dir.

    16- Misafirlerin (yolcuların), pasaport ve vizeden kaynaklanan nedenler nedeniyle seyahat edememesi, tamamen misafirin kendi sorumluluğundadır. Escan Tur hiç bir şekilde sorumluluk taşımadığı gibi, hiç bir şekilde iade yapmayacaktır.


    İptal Şartları
    https://escantur.com/portekiz-ispanya-izmircikisli-ucakli-escan-tur.html
    Escan Turizm Seyahat Acentası
    Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
    0232 364 64 02


    Bu çıktı 29.03.2024 12:37 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.