KLASİK İTALYA TURU - UÇAKLI Tur Programı

KLASİK İTALYA

 

ROMA (3) - FLORANSA (2) - VENEDİK (1) – MİLANO (1)

 

NEMİ GANDOLFO CASTEL ROMANO OUTLET TURU–ORVİETO TURU-

TOSCANA TURU-NAPOLİ POMPEİ TURU-PİSA KULESİ

EKSTRA TUR YOK !

21-28 Temmuz 2018 / 7 Gece 8 Gün

Kalkış Yerleri: İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI
PROGRAM
1 Gün:

İZMİR-İSTANBUL-ROMA

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlarda siz değerli misafirlerimiz ile 07:45’te buluşuyoruz ve Pegasus Havayollarının PC115 08:50 uçağı ile İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul’a varışımızın ardından Pegasus Havayollarının PC535 Sefer sayılı 12:30 uçağı ile Roma’ya hareket ediyoruz ve 13:15’te Roma’ya varıyoruz. Havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda, Vatikan ve San Pietro Katedrali, Collesium, Roma Forumu, Venedik meydanı, Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk Çeşmesi (Fontana di Trevi) ve İspanyol Merdivenleri (Piazza di Spagna) görüyoruz ve gezimizin ardından otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde. ROMA



2 Gün:

ROMA

Sabah kahvaltısının ardından Nemi Gandolfo Outlet turuna gidiyoruz. Turumuzun ilk durağı olan Castel Gandolfo’da Papa’nın Yazlık Sarayı, Dünya’nın ilk posta kutusu ve muhteşem manzarasıyla Albano Gölü’nü göreceğiz. Bir sonraki durağımız olan Nemi Köyü’ne varışımızın ardından köy içerisinde keyifli bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüşün ardından Nemi Köyü’nün ünlü dağ çilekli turtasını tatmak ve alışveriş için kısa bir serbest zaman. İtalya’nın en ünlü Outlet’i olan Castel Romano Outlet’e varışımızın ardından serbest zaman. Tur sonrası otelimize veya tercihen kent merkezine transfer. Konaklama otelimizde. ROMA



3 Gün:

ROMA–NAPOLİ

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Napoli&Pompei turumuza başlıyoruz. Dünya üzerinde 2000 yıl öncesinden bu yana olduğu gibi kalabilen yegane antik şehirlerden biri olan ve Vezüv Yanardağı’nın getirdiği çamur ve küller altında kalmış, taşlaşmış gibi gözüken insanları görebileceğiniz tek şehir olan Pompei’yi geziyoruz ve İtalya`nın egzotik & romantik liman kentlerinden biri olan NAPOLİ‘de serbest zamanımızın ardından otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde. ROMA



4 Gün:

ROMA - FLORANSA

Sabah kahvaltısının ardından Floransa’ya hareket ediyoruz. Güzergâh üzerinde Orvieto turuna katılma imkanı. İtalya’nın sanat ve genel tarihinde önemli bir yer edinen ve olağanüstü doğal güzelliklere sahip olan Orvieto’da antik kent merkezinin ve Orvieto Duomo’sunun görülmesinin ardından FLORANSA`ya hareket ediyoruz. Arno Nehri, PonteVecchio köprüsü, San GiovanniBattista, Vaftizhane, Santa Maria del Fiore Katedrali (Duomo) ve Signoria Sarayını panoramik olarak görüyoruz. Rehberimizin vermiş olduğu bilgilerin ardından Montecatini`deki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde. FLORANSA / Montecatini



5 Gün:

FLORANSA

Sabah kahvaltısının ardından Toscana turuna gidiyoruz. Turumuzun ilk durağı olan Pisa’da, İtalya’nın simgesi haline gelen eğik Pisa Kulesi ve hemen yanında bulunan Miracoli Meydanı görüldükten sonra, San Gimignano’ya yola çıkıyoruz. Kendinizi Orta Çağ’da hissedecek olduğunuz San Gimignano’da, 12. ve 13. yüzyıllarda rakip soylu aileler tarafından inşa edilen 13 kuleyi ve Cisterne Meydanı’nı göreceğiz. Turumuz sonrası Siena’ya hareket ediyoruz. Mahalle kültürünün baskın bir şekilde görüldüğü Siena’da toplamda 17 mahalle bulunmaktadır. Mahallelerin katılımıyla gerçekleştirilen Palio at yarışlarının yapıldığı Campo Meydanı, yapımı yarım kalan Siena Duomo’su ve şehrin dar sokakları Siena şehir turumuzda görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Konaklama otelimizde. FLORANSA / Montecatini



6 Gün:

FLORANSA-VENEDİK

Sabah kahvaltısının ardından Venedik`e hareket ediyoruz. Tronchetto Meydanı’na varışın ardından, kısa vapur yolculuğu ile San Marco Meydanı’na varış ve panoramik şehir turumuzda ünlü San Marco Meydanı ve Kilisesi, mahkumların, cezaevine girmeden önce son bir kez Venedik’e baktığı Son Nefes Köprüsü, Büyük Kanal ve üzerinde bulunan Rialto Köprüsü, Dükler Sarayı, Çan ve Saat Kulesi ve Giorgio Maggiore Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Venedik`in sembolü olan Gondol turuna katılabilirsiniz (25 Euro).Tur sonrası otelimize transfer. Konaklama otelimizde. VENEDİK



7 Gün:

VENEDİK-MİLANO

Sabah kahvaltısının ardından Milano’ya hareket ediyoruz. Panoramik olarak yapılacak olan Milano şehir turumuzda, şehrin tarihi eserlerinden birisi olan Milano Kalesi ‘Castello Sforzesco’ görülecek ve 19. yy. endüstri devrimine damgasını vurmuş olan ‘Galleria’ ziyaret edilecektir. Galleria; Avrupa’nın ilk kapalı alışveriş merkezi olarak da bilinmektedir. Ünlü Fransız mühendis Gustave Eiffel, Paris’teki Eiffel Kulesinin yapımını buradan esinlenmiştir. Gotik sanatının yoğun bir şekilde görülebileceği Duomo, üzerindeki 2000’i aşkın heykelcikten oluşan dış cephesi ile dünyanın en büyük dördüncü kilisesidir. Modanın merkezi olarak bilinen ‘Via Monte Napoleone’ ve ‘Via la Spiga’ caddelerinde vitrinlerin zenginliğini görebilirsiniz. Konaklama Milano’daki otelimizde. MİLANO



8 Gün:

MİLANO-İZMİR

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Milano Hava limanına gitmek üzere yola çıkıyoruz. Milano Havalimanına varışımızın ardından, Pegasus Havayollarının PC424 Sefer sayılı 14:25 uçağı ile İstanbul’a hareket ediyoruz ve 18:00’de İstanbul’a varışımızın ardından, Pegasus Havayollarının PC122 Sefer sayılı 19:50 uçağı ile zmir’e hareket ediyoruz. İzmir’e varışımızla turumuz bitiyor. Bir dahaki ESCANTUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*PegasusHavayolları ile İzmir-İstanbul-Roma ve Milano (Bergamo)-İstanbul-İzmir Gidiş-Dönüş Uçak biletleri

*4* Otelde 7 gece konaklama

*Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (7)

*Programda belirtilen tüm turlar ve geziler

*Escan Tur Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

*Zorunlu Seyahat Sigortası

*Havalimanı ve Şehir vergileri

*Pompei Giriş Ücreti



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*Tüm Öğle ve Akşam yemekleri

*Tüm içecekler

*Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

*Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar

*Vize Ücreti 120 Euro (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)

*Zorunlu Sağlık Sigortası 70Yaşüstü Farkı (15 Euro)

*Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (15 TL)

*Gondol Turu 25 Euro



Kalkış Yerleri
    Notlar

    1- Escan Tur; havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

    2- Uçuş saatlerimizi büromuzdan öğrenebilirsiniz. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Escan Tur sorumlu tutulamaz. Escan Tur, Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

    3- Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri havaalanlarında sesli anons edilmekte ve alanda ki bilgi panolarında gösterilmektedir. Bu bilgiler kişiler tarafından takip edilmelidir.

    4- Tura katılım için Escan Tur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Escan Tur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.

    5- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı uçuşun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

    6- Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

    7- Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    8- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

    9- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

    10-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

    11- Sınır kapılarında, havaalanlarında ve gemi seferlerinde belirli dönemlerde oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

    12-Paket tur programı katılımlarında, katılımcı sayısına göre küçük araç tahsis edilebilir.

    13-Acenta zorunluluğu kaldığı durumlarda (Yol ve Hava şartları vb.) daha önceden belirlenen tur programını değiştirebilir. Ziyaret edilen yerlerde taşıma kurumlarının otellerin sorumluluğunda olan durumlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan Escan Tur sorumlu tutulamaz.

    14-Seyahat edeceğiniz ülkelerdeki para birimi aşağıda belirtilmiştir. Lütfen beraberinizde bu ülkelere ait paralar Bulundurunuz.

    15-Otel Check in Saati 14:00 Otelden Check Out saati 12:00’dir.


    İptal Şartları
    https://escantur.com/italya-gezi-klasikitalya-escan-ucakli-tur.html
    Escan Turizm Seyahat Acentası
    Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
    0232 364 64 02


    Bu çıktı 29.03.2024 14:17 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.