UÇAKLI VİZESİZ KOSOVALI BALKAN TURU RAMAZAN BAYRAMI ÖZEL Tur Programı

İzmir Hareket Air Serbia ile Büyük Balkan Turu 6 ÜLKE VİZESİZ

GÜNDÜZ SAATLERİ İLE AKTARMASIZ DİREKT UÇUŞ
4* Oteller – Akşam Yemekleri Dahil

EKSTRA TUR YOK – HERŞEY DAHİL !!!!
Yöresel Restaurantlarda Makedon Gecesi ve Boşnak Köftesi DAHİL!!
Medeniyetlerin, Kültürlerin ve İnançların,

                                            Buluşma Noktasında Balkanların Kalbine Yolculuk

   Tarih ve Medeniyetlerin Buluşma Noktası.
Sırbistan – Makedonya – Kosova – Arnavutluk – Karadağ - Bosna Hersek

Belgrad – Üsküp – Priştina – Prizren – Matka Kanyonu – Tetova(Kalkandelen)-Ohrid-Sveti Naum-Bitola(Manastır)- Resne – Struga – Tiran – Bar – Petrovac – Budva – Kotor – Herceg Novi – Trebinje – Blagaj – Mostar – Konjic – Saraybosna – Belgrad

Program’ın Ayrıcalıklarından sadece bazıları
* Air Serbia Hava Yolları tarifeli seferi ile Gündüz saatlerinde aktarmasız direkt uçuş.
* Kosova dahil 6 Ülke imkanı
* 2 Akşam Yöresel Restaurantlarda Makedon Gecesi ve Boşnak Köftesi
* Profesyonel Rehber kadrosu ile tam donanımlı tur imkanı
* Adım adım tüm Balkan Coğrafyasını gezme imkanı
* Otellerde alınan akşam yemekleri
* Profesyonel Turizm paketli otobüsler ile tur süresince ulaşım
* Balkanların en gözde yerlerinden Sveti Naum turu dahil
* Enfes güzelliği ile bilinen Matka Kanyonu dahil
* Blagaj turu dahil
* Sürpriz ekstra ödeme olmadan , herşey dahil program

* Manastır(Bitola) turu dahil

7 Gece 8 Gün

Kalkış Yerleri: İzmir Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Air Serbia kontuarı önünde 13.00 buluşma
PROGRAM
1 Gün: İzmir– Belgrad – Üsküp

İzmir Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Air Serbia kontuarı önünde 13.00 buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Air Serbia Havayolları JU821 sefer sayılı tarifeli uçağı ile saat 16:05’de Belgrad’a hareket. Yerel saat ile 16:55’de Belgrad’a varış. Varışımızla birlikte zaman kaybetmeden; yolda vereceğimiz molanın ardından Kuzey Makedonya’nın başkenti olan Üsküp’e hareket ediyoruz. Otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
Akşam Yemeği: Güzergahımız üzerinde uygun bir tesiste ekstra olarak alınacaktır.

Konaklama: ÜSKÜP
 



2 Gün: Üsküp – Kosova (Priştina – Prizren – Sultan Murat Türbesi) – Üsküp

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası dünyanın en genç devletlerinden Kosova’nın başkenti Priştina’ya yakın mesafede bulunan19. yy.’dan kalma Osmanlı Konağını ve Osmanlı’nın balkanlarda kazandığı en büyük zaferlerden biri olan Kosova Meydan Muharebesinde, Obilic tarafından şehit edilen I. Murad (Hüdavendigar) Türbesi’ni ziyaret etmek üzere yola çıkıyoruz. Ziyaretimiz sonrası yaklaşık 100 km’lik yolculuğumuzun ardından Balkanların ve Kosova’nın en şirin şehirlerinden biri olarak kabul edilen, Bistrica (Akdere) Nehri kıyısına kurulmuş Prizren’e varıyoruz. Prizren Kalesini panoramik olarak görüp vereceğimiz öğle yemeği molası sonrası Gazi Mehmet Paşa Hamamı ve Camii, Minaret Camii, Sinan Paşa Camii, Taş Köprü, Türk Konsolosluk Binası, Kadiri Tekkesi, Saraçhane Camii, Şadırvan Meydanı, Sırp Mirası olan Katolik ve Ortodoks Kiliselerini dış mekan anlatımlarıyla görme şansımız olacaktır. Gezilerimizin ardından yaklaşık 3 saatlik yolculuk ile varılan başkent Üsküp’te şehir turumuza başlıyoruz. Yahya Kemal Beyatlı'nın doğduğu şehir olan Üsküp'ü tanıtan panoramik turumuzda; Heykeller kenti olarak adlandırılan şehirde, Makedon Kapısı, Üsküp doğumlu hayırsever Rahibe Teresa'nın anıtı, Makedon Meydanı, Atlı savaşçı heykeli (Alexander The Great), Justinyen Heykeli, halk kahramanı olarak kabul edilen bir çok ismin heykellerini, Vardar Nehrini ve Taş köprüyü görüp Kale Surları, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı'nın Balkanlar'daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan ve Sulu Hanlar görülecek yerler arasında bulunmaktadır. Gezilerimizin ardından Üsküp otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama: ÜSKÜP



3 Gün: Üsküp- Matka Kanyonu – Kalkandelen-Bitola-Resne-Ohrid

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası eşsiz güzelliği ile bilinen Matka Kanyonuna hareket ediyoruz. Matka Kanyonu ziyaretimiz sonrası bizim Kalkandelen; Makedonların ise Tetova olarak adlandırdığı şehre hareket ediyoruz. Yapacağımız keyifli yürüyüş esnasında çekeceğimiz muhteşem fotoğraflar ardından vereceğimiz kısa serbest zaman sonrasında aracımızda buluşup Bitola’ya hareket ediyoruz. Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında; Magnolya Meydanı, Saat Kulesi, Yeni Camii, Bedesten, İshak Paşa Camii ve gezimizin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz sonrası devam eden yolculukla varılan Resne’de bulunan İttihat ve Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan olan Resne’li Niyazi’nin Sarayını görüp Balkanlar’ın incisi Ohrid’e hareket ediyoruz. Varışımız sonrası Balkanların en büyük göllerinden biri olan Ohrid Gölünden ismini alan Ohrid şehrinde birlikte yapacağımız tur esnasında; 17 yüzyıldan beri varlığını sürdüren Halveti Tekkesi ,Ohrid’in sembolü Çınar ağacı, Türk Çarşısı, uzun süren restorasyon çalışması sonrasında tekrar ibadete açılmış olan Ali Paşa Camii, Ohrid Limanı, Karantina kilisesi, kendinizi bir film setinde gibi hissettirecek olan, Türk ve Horasan evleri, Abbaralar, Antik Egnatia yolu, Ayasofya Klisesi, Samoil Kalesi panoramik olarak  görülecek yerler arasındadır.Turumuzun ardından Ohrid çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Vereceğimiz serbest zamanda Ohrid tarihi boyunca şehrin önemli geleneklerinden biri olan inci üretimi hakkında bilgi alma ve alışveriş yapma şansımız olacaktır. Gezilerimizin ve serbest zamanımızın ardından rehberimizin belirleyeceği yerde ekstra yöresel yemekler ve müzik eşliğinde Makedon Gecesi. (TUR ÜCRETİNE DAHİL.) Geceleme otelimizde.
SabahKahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Akşam Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde ekstra yöresel yemekler ve müzik eşliğinde Makedon Gecesinde alınacak olup TUR ÜCRETİNE DAHİLDİR.

Konaklama: OHRID



4 Gün: Ohrid – Sveti Naum –Tiran – İşkodra

Sabah kahvaltısı sonrası turumuzda öncelikle muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 1 saatlik yolculukla St. Naum’a varıyoruz. Ohrid Gölünün doğduğu Kara Drin’in kaynağını görüyoruz. Buradaki enfes manzara adeta nefesinizi kesecek niteliktedir. Ardından Arnavutluk’un Başkenti Tirana hareket ediyoruz. 20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca Enver Hoca'nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar'ın dağlık ülkesi, 1614'te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920'de Arnavutluk'un başkenti olan bu güzel şehri tanıtan panoramik bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında İskender Bey Meydanı’nda bulunan Ethem Bey Camii, Tarihi Saat Kulesi, Ulusal Tarih Müzesi, Opera Binası’nı görüyoruz. Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Meydanı, Tiran Piramidi aracımızdan göreceğimiz yerlerden bazıları. Tiran turumuzun ardından serbest zaman. Sonrasında konaklamamızı gerçekleştireceğimiz İşkodra kentine hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberimizin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama: İŞKODRA



5 Gün: İşkodra – Sveti Stefan – Budva – Kotor – Medjugorje

Sabah kahvaltı sonrası, ilk durağımız zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multi milyardere satılması ile günümüzde jet sosyetenin tatil yeri olan, muhteşem St. Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola olacak.(Uygun yol şartları dahilinde) Molamızın ardından keyifli Adriyatik Sahil manzaralarını takiben Budva’yı aracımızdan panoramik görüp, Kotor Körfezi içinde bulunan Kotor’a varıyoruz.  Burada Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız turda bu şirin şehri tanıyacağız. Arsenal Meydanı, Saat Kulesi, Utanç Anıtı, Hükümet Sarayı, Gardiyan Kulesi, Aziz Tryphon Kilisesi ve Meydanı, Kalambaka (Tulumba) Meydanı, Aziz Lukas ve Nikola Kiliseleri gibi tarihi öne çıkan yapıların dış mekan anlatımları sonrası serbest zaman veriyoruz. Kotor gezimizin ardından Trebinje veya Medjugorje Çevresindeki otelimize gitmek üzere yola çıkıyoruz. (Sezon yoğunluğuna göre konaklama şehri değişebilir.)
Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama: MEDJUGORJE



6 Gün: Medjugorje- Blagaj- Mostar- Konjic-Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından Blagaj’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. (TUR ÜCRETİNE DAHİL.) Kısa bir yolculuğun ardından Blagaj’da araç park noktasından inip, yapacağımız yürüyüşün ardından Alperenler Tekkesi’nin de bulunduğu, Buna Nehrinin doğduğu bölgede vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Tekke’yi ziyaret edebilecekleri gibi, dileyen misafirlerimiz tekkenin dışardan en güzel fotoğrafını alabilirler. Gezimizin ardından Mostar’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Mostar’a varışımızın ardından Koski Mehmet Paşa Camii, Türk Konsolosluk Binası’nı görüp, 1992 yılında başlayan savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılan, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmış, UNESCO tarafından Kültür Mirasları listesinde bulunan meşhur Mostar Köprüsü’nü görüyoruz. Şansımız bizden yana olursa köprü üzerinden şov amaçlı atlayan kahraman Boşnak gençlerini görebiliriz. Vereceğimiz serbest zaman sonrasında Mostar turumuzu tamamlayıp sonrası Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz, yaklasik 2.5 saat surecektir.Ilk molamizi Konjic (Konyitz) sehrinde Osmanli dan gunumuze kadar gelmis restorasyonu Turkiye tarafindan yapilan meshur Konjic (konyitz) koprusunu gorme ve  Neretva nehri kanarinda kahve keyfi icin mola veriyoruz Neretva Nehrinin oluşturduğu en güzel doğa manzaralarını bu yolda görme şansımız olacaktır. Saraybosna’ya varışımızla beraber panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Avrupa’nın en müstesna çarşılarından biri olan Başçarşı’da gezimize başlıyoruz. İlk olarak Başçarşı Camii ve Saraybosna’nın sembolü olan Sebil yapısını görüyoruz. Ardından Morica Han’ı görüp yapacağımız anlatımlar ardından Gazi Hüsrev Bey’in Türbesinin de bulunduğu Gazi Hüsrev Bey Camii avlusunda, saat kulesi, Avrupa’da kullanılan ilk alaturka tuvalet sistemi ve çeşme hakkında bilgi alıp, Avrupa’nın Kudüs’ü olarak adlandırılan Saraybosna’da Doğu ve Batı kültürlerinin kesişme noktasını görüyoruz. Vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz, Latin Köprüsü, meşhur Sönmeyen Ateş ve İsa’nın Kalbi Katedrali, Sinagog ve Ortodoks Kilisesi gibi yapıları görebilirler. Serbest zaman sonrasında otelimize transfer. Konaklama otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup, tur ücretine dahildir.

Akşam Yemeği: Yöresel Restaurantta Boşnak Köftesi olarak alınacaktır, tur ücretine dahildir.

Konaklama: SARAYBOSNA

 



7 Gün: Saraybosna– Belgrad

Sabah kahvaltımız Belgrad’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Dağlık balkan yollarında ilerlerken göreceğimiz muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık yedi saatlik yolculuk sonrası varışımızla beraber panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Panoramik Belgrad şehir turumuz sırasında Öğrenci Meydanı, Knez Mihajlova Caddesi, Fransız Anıtı, Kale Meydanı, Belgrad Kalesi, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Defterdar Kapısı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı, Ulusal Tarih Müzesi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile birlikte serbest zaman ve otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Akşam Yemeği: Otelimizde ya da Restaurantta alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama: BELGRAD



8 Gün: Belgrad – İzmir

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında rehberimizin belirleyeceği hareket saatinde buluşup Nikola Tesla Havalimanına transfer oluyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Air Serbia Hava Yolları’nın JU820 sefer sayılı uçağı ile saat 12:40’da İzmir’e hareket.15:20 ’de İzmir’e varış. Bir sonraki seyahatinizde görüşmek dileğiyle…



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  •  Air Serbia Hava Yolları İzmir-Belgrad-İzmir Ekonomi Sınıf Uçuş Biletleri
  •  Yerel Ulaşım Hizmetleri
  •  Yerel profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri
  •  4* Otellerde 2 Gece Üsküp , 1 Gece Ohrid , 1 Gece Belgrad , 1 Gece Saraybosna , 1 Gece Trebinje veya Çevresi , 1 Gece İşkodra ile toplam 7 Gece Kahvaltı Dahil Konaklama
  •  1 Gece Üsküp , 1 Gece Belgrad , 1 Gece Trebinje , 1 Gece İşkodra otellerinde alınan 4 akşam yemeği
  •  Yöresel Restuarant’da Makedon Gecesi
  •  Yöresel Resturant’da Boşnak Köftesi
  •  Prizren , Üsküp , Tetova , Ohrid , Resne , Bitola , Belgrad , Saraybosna , Konjic , Mostar , Trebinje Kotor , Budva , İşkodra , Tiran Panoramik şehir turları
  •  Kosova Geçiş Ücreti
  •  Sveti Naum Turu
  •  Matka Kanyonu Turu
  •  Blagaj Tekkesi Turu 
  •  Bazı şehirlerde alınan mecburi yerel rehberlik hizmetleri
  •  Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri
  •  Şehir Vergileri
  •  Gümrük Vergileri
  •  Programda belirtilen panoramik şehir turları
  •  Havalimanı vergileri ve servis bedelleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  •  Müze ve ören yeri giriş ücretleri. 
  •  Rehber tarafından organize edilen turlar
  •  Otelde alınan ekstralar. 
  •  Tüm kişisel harcamalar 
  •  Ekstra turlar
  •  Öğle yemekleri
  •  Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar.
  •  İsteğe bağlı şoför ve rehber bahşişleri
  •  Yurtdışı çıkış harcı
  •  Yurtdışı seyahat sağlık sigortası


Kalkış Yerleri
  • ADNAN MENDERES HAVALİMANI DIŞ HATLAR AİR SERBİA KONTUARI ÖNÜ (13:00)
Notlar

*Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 21 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur, Escan Tur tarafından bildirilecektir.

*Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce Escan Tur tarafından bildirilecektir.

*Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Escan Tur tarafından bilgi verilecektir.

*3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

*Tur programında dâhil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

*Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Escan Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

*Ekstra turlar, servis aldığımız yerel Escan Tur tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

*Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

*Escan Tur, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Escan Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır.

GENEL ŞARTLAR

Genel şartlar,  ‘Tur Broşürü’nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez. • Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir. • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir. • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda Escan Tur misafirleri, Escan Tur sorumluluğundadır. • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir. • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz. • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz. • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Escan Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. • Escan Tur geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Escan Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir. • Escan Tur; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir. • Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz. • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur. • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Escan Tur sorumlu tutulamaz. • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir. • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır. • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. • Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Bu tura katılım için Türk pasaportlu yolculara vize uygulaması bulunmamaktadır. Dubrovnik Ekstra turuna katılmak isteyen kişilerin Hırvat vizesi alması gerekmektedir. Geçerli Schengen vizesi olanların veya Yeşil pasaport sahiplerinin Dubrovnik turuna katılması için vize almalarına gerek yoktur. Vize alınmış olması ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.


İptal Şartları
https://escantur.com/balkan-ucakli-izmir-cikisli-escan-tur.html
Escan Turizm Seyahat Acentası
Yalı caddesi No:148/A Karşıyaka/izmir
0232 364 64 02


Bu çıktı 25.04.2024 16:49 tarihinde verilmiştir. Escan Turizm Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.