Üye Girişi

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

ÖZEL KÜBA TURU

ONLİNE REZERVASYON

Havana- Vinales- Pinar Del Rio- Varadero

Cienfuegos- Trinidad- Valla de Los Ingenios- Santa Clara

TÜRK HAVA YOLLARI İLE !!

HAVANA'DA KLASİK AMERİKAN OTOMOBİLLERİ İLE ŞEHİR TURU

VARADERO'DA DENİZ VE PLAJ KEYFİ!!

8 Gece 10 Gün

 

Kalkış Yerleri:
Tur Hareket Tarihleri:
30 Kasım

Tur Programı

  • 1. Gün
    İSTANBUL - HAVANA

    İstanbul Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki THY Kontuarlarının önünde siz değerli konuklarımızla Saat 22:30’da buluşuyoruz. Bagaj, Bilet işlemleri ve Pasaport kontrollerinden sonra Türk Hava Yolları’nın TK66 Sayılı seferi ile 02:10’da Havana’ya Hareket ediyoruz. Yaklaşık on üç saat süren uçuşun ardından yerel saatle 07:15’te Küba’nın başkenti Havana’da oluyoruz. Varışımıza takriben Casa adı verilen butik pansiyonlara yerleşiyoruz ve valizlerimizi bırakıyoruz. Belirlenen saatte buluşup yerel bir restorana geçip öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğinin ardından “Karayiplerin Picasso’su” Jose Fuster’in tasarladığı Fusterlandia sanat sokağını ziyaret ediyoruz. Jose Fuster, Küba'lı ünlü bir sanatçı olup, Fusterlandia adı verilen bir sanat sokağı yaratarak dünya çapında dikkat çekmiştir. Fusterlandia, Küba'nın Batı kıyısındaki Jaimanitas köyünde bulunan ve Fuster'in eserleriyle şekillenen renkli bir alan olarak bilinir. Klasik Amerikan otomobilleriyle şehir turumuza devam ediyoruz. Bir sonraki durağımız Coşkulu mitinglere ev sahipliği yapan Tarihi Devrim Meydanı’dır. Devrim Meydanı (Plaza de la Revolución), Küba'nın başkenti Havana'da bulunan tarihi ve sembolik bir alan olup, Ülkenin devrimci geçmişinin önemli bir simgesidir. Bu meydan, Küba Devrimi'nin önderlerinden Fidel Castro ve Che Guevara gibi isimlerin halkla buluştuğu yerlerden biridir ve Küba'nın siyasi, Kültürel ve toplumsal yaşamında büyük bir öneme sahiptir. Devrim Meydanı, 1959 Küba Devrimi sonrası, Fidel Castro'nun hükümetin merkezini Havana'ya taşımasının ardından önemli bir gösteri alanı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Turumuzun ardından Havana’daki otelimize geçiyoruz. Konaklama otelde.

  • 2. Gün
    HAVANA

    Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltı sonrasında aracımıza binerek öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün Büstünü ziyaret ediyoruz. Bu büst, Küba'nın başkenti Havana'da yer alan bir parktadır. 1990'larda, Küba ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin bir sembolü olarak, Atatürk'ün büstü Havana'ya yerleştirilmiştir. Küba, dünya çapında ünlü olan kaliteli purolarıyla tanınır. Rotamızı Küba Puro fabrikasına çeviriyoruz. Puro üretimi, Küba'nın geleneksel ve kültürel bir parçasıdır. Küba'da bir puro fabrikasını ziyaret ederek, Bu zanaatın nasıl yapıldığını görüyoruz. Almacenes San José pazarı, Küba'nın başkenti Havana'da bulunan tarihi bir alışveriş ve sanat galerisi kompleksidir. Burası, Aslında 1885 yılında inşa edilmiş eski bir depo binasıdır ve zamanla Küba'nın sanatçıları ve zanaatkarları için önemli bir pazar alanına dönüşmüştür. Almacenes San José, esas olarak geleneksel Küba el sanatları, Takılar, Resimler, Seramikler, Heykeller ve diğer yerel sanat eserleriyle ünlüdür. Küba'nın kültürel zenginliğini yansıtan ürünler burada sergilenir ve satılır. Pazar yerini gezdikten sonra Yerel bir restoranda canlı küba müzikleri eşliğinde öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeği molamızdan sonra, Eski havana’ya gidiyoruz. Eski Havana (Habana Vieja), 1982 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Eski Havana, Küba'nın tarihî ve kültürel mirasının en iyi korunmuş örneklerinden biri olup, Rengarenk binaları, Dar sokakları, Kolonyal mimarisi ve canlı atmosferiyle dikkat çeker. Eski Havana, Küba'nın zengin geçmişine dair pek çok iz taşır ve yürüyüş turu yaparak bu bölgeyi keşfetmek, Tarihi dokusunu daha iyi anlamanızı sağlar. Eski Havana'da yapabileceğimiz yürüyüş turu alanları; Plaza de la Catedral meydanı, Eski Havana'nın en ikonik yerlerinden biridir ve barok tarzında yapılmış olan Küba Katedrali'ne ev sahipliği yapmaktadır. Plaza de Armas meydanı, Havana'nın en eski meydanlarından biri olup, Tarihi bir atmosfer sunar. Burada, Havana Askeri Kışlası ve Havana Kitap Pazarı gibi ilginç yerler bulunmaktadır. Turumuzun ardından Yerel bir restoranda canlı Küba müzikleri eşliğinde akşam yemeğimizi aldıktan sonra otelimize geçiyoruz. Konaklama Casa’larda.

  • 3. Gün
    HAVANA - VİNALES - HAVANA

    Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltı sonrasında aracımıza binerek Dünyanın en iyi tütünlerinin yetiştirildiği Pinar del Río’ya hareket ediyoruz. Pinar del Río, Küba'nın batısında yer alan ve ülkenin en batıdaki ilidir. Aynı zamanda Küba'nın en önemli tütün üretim bölgelerinden biri olup, ünlü Küba purolarının yapımında kullanılan yüksek kaliteli tütünlerin yetiştiği yerdir. Pinar del Río, Doğal güzellikleri, Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de dikkat çeker. Özel otobüsümüzle yaklaşık üç saat süren yolculuğun ardından Pinar del Río’da tütün çiftliğini ziyaret ediyoruz. Çiftlikte puro yapımına ilişkin tütün yapraklarının nasıl kurutulduğunu ve nasıl sarıldığını görüyoruz. Sonrasında Yerel bir restoranda Öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra Dünyanın en büyük açık hava duvar resimlerinden “Mural de la Prehistoria”yı ziyaret ediyoruz. Mural de la Prehistoria (Prehistorik Duvar Resmi), Küba'nın batısında yer alan Viñales Vadisi'nde, Pinar del Río iline bağlı Santo Tomás Dağı'nda bulunan dev bir duvar resmidir. Bu duvar resmi, Küba'nın en büyük ve en dikkat çekici sanat eserlerinden biridir. Turumuzu tamamlayıp Havana’ya doğru hareket ediyoruz. Konaklama Casa’larda.

     

  • 4. Gün
    HAVANA - VARADERO

    Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltı sonrasında Havana’nın renkli sokaklarında serbest zaman. Serbest zaman sonrasında Ünlü yazar Hemingway’in müze evi Finca Vigia’yı ziyaret ediyoruz. Finca Vigia, Küba'nın başkenti Havana'ya yakın bir konumda bulunan, ünlü Amerikalı yazar Ernest Hemingway'in uzun yıllar yaşadığı ve yazdığı eviyle bilinen bir tarihi mekandır. Bu ev, Hemingway'in Küba'daki yaşamının önemli bir parçası haline gelmiş ve bugün bir müze olarak ziyaretçilere açılmıştır. Hemingway, 1939 yılında Küba'ya yerleşmeye karar vermiş ve bu malikaneyi 1940 yılında satın almıştır. Finca Vigia, Hemingway'in yazın kariyerindeki en verimli dönemlerden birini geçirdiği yerlerden biridir. Burada, en ünlü eserlerinden bazılarını yazmış, özellikle "İhtiyar Adam ve Deniz" (The Old Man and the Sea) romanını burada yazmıştır. Turumuzun devamında Dünyanın en güzel plajlarına sahip Varadero’ya hareket ediyoruz. Özel otobüsümüzle yaklaşık üç saat süren yolculuğun ardından Varadero’ya varıyoruz. Varadero, hem dinlenmek hem de Küba'nın doğal güzelliklerini keşfetmek için mükemmel bir yerdir. Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde.

  • 5. Gün
    VARADERO

    Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltı sonrasında Varadero'nun en belirgin özelliği uzun, beyaz kumlu plajlarıdır. Plajlar, kristal berraklığında denizi ve 20 kilometreyi bulan uzunluklarıyla ünlüdür. Varadero’nun beyaz kumsalları ve turkuaz denizinin keyfini çıkarmak üzere Tüm gün serbest zaman.Öğle yemeği, Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde.

  • 6. Gün
    VARADERO – SANTA CLARA – VALLE DE LOS INGENIOS - TRINIDAD

    Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltı sonrasında aracımıza binerek Che’nin kenti olarak bilinen Santa Clara’ya hareket ediyoruz. Özel otobüsümüzle yaklaşık iki saat süren yolculuğun ardından Santa Clara’ya varıyoruz. Santa Clara, 1689 yılında kurulmuş olup, Küba'nın orta bölgesindeki en eski şehirlerden biridir. Kolonyal dönemde, özellikle şeker üretimi ve tütün ticareti ile gelişmiştir. Şehir, Che Guevara'nın Küba Devrimi’ndeki rolü ile uluslararası alanda tanınır. 1958’deki Santa Clara Muharebesi, Fidel Castro'nun devrimci hareketinin zaferinin simgesi haline gelmiştir.  Santa ClaraChe Guevara’nın anısının yaşatıldığı önemli bir şehir olarak bilinir. Che Guevara ve devrimci birliklerinin, Küba'daki hükümet güçlerine karşı zafer kazanarak Santa Clara’ya girmesi, Küba Devrimi’nin belirleyici anlarından biriydi. Bu zafer, Küba’daki devrimci hareketin nihai galibiyetine giden yolu açtı. Şehirdeki Che Guevara Anıtı ve Che Guevara Müzesi, ziyaretçilere devrimci liderin yaşamı ve Santa Clara’daki katkıları hakkında bilgi sunar. Anıt, Che Guevara’nın mezarının da bulunduğu yerdir ve her yıl devrimci kutlamaların merkezi haline gelir. Che Guevara Müzesi ise, devrimci liderin hayatını ve Küba'daki devrimci hareketindeki rolünü anlatan etkileyici bir koleksiyona sahiptir. Che komutasındaki birliklerin devrimin kaderini belirleyişini anlatan Zırhlı Tren Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Turumuzun ardından Yerel bir restoranda Öğle Yemeğimizi alıyoruz. Öğle Yemeğimizden sonra Özel otobüsümüzle yaklaşık iki saat süren yolculuğun ardından Trinidad’a varıyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Valle de los Ingenios’a (Şeker Vadisi) hareket ediyoruz. Valle de los Ingenios, adını burada eski zamanlarda işletilen şeker fabrikalarından (ingenios) alır. Bu vadideki şeker üretimi, 18. ve 19. yüzyıllarda Küba ekonomisinin en önemli unsurlarından birini oluşturuyordu. Valle de los Ingenios, şeker üretimi sırasında yoğun şekilde köle iş gücünün kullanıldığı bir bölgeydi. Kölelerin yaşam şartları oldukça zorluydu ve bu, bölgedeki sosyal ve ekonomik yapının bir yansımasıydı. Kolonyal dönemde köleleri izlemek için inşa edilen Iznaga Kulesi’ne tırmanıyoruz. 19. yüzyıldan kalma bu yüksek kule, bölgedeki Manaca-Iznaga şeker fabrikasına ait bir gözlem kulesi olarak inşa edilmiştir ve Küba'nın en tanınmış tarihi simgelerinden biridir. Kule, dönemin iş gücü yönetimi ve köle çalıştırma düzeni ile doğrudan ilişkilidir. Zengin İznaga ailesi, burada şeker üretim alanlarını ve kölelerin çalıştığı bölgeleri gözlemlemek için kuleyi kullanıyordu. Turumuzun ardından otelimize geçiyoruz. Konaklama Casa’larda.

  • 7. Gün
    TRINIDAD

    Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltı sonrasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Trinidad tarihi kent merkezinde yürüyüş turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuzun ardında Güzel havanın tadını çıkartmak ve dilediğiniz gibi alışveriş yapmak için serbest zaman. Serbest zamanımızın ardından Yerel bir restoranda canlı Küba müzikleri eşliğinde akşam yemeği alıyoruz. Akşam yemeğimizin ardından Casa’lardaki otelimize geçiyoruz. Konaklama Casa’larda.

  • 8. Gün
    TRINIDAD – CIENFUEGOS– HAVANA

    Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltı sonrasında aracımıza binerek “Güneyin İncisi” olarak adlandırılan Cienfuegos kentine hareket ediyoruz. Cienfuegos, Küba'nın güney sahilinde yer alan, ülkenin en güzel ve tarihi şehirlerinden biridir. Cienfuegos, 1819 yılında Fransız yerleşimciler tarafından kurulmuştur. Şehir, Fransız koloni tarzında inşa edilen binalarıyla tanınır ve özellikle 19. yüzyıldan kalma yapılarıyla büyük bir tarihi öneme sahiptir. Özel otobüsümüzle yaklaşık üç buçuk saat süren yolculuğun ardından Cienfuegos’a varıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cienfuegos tarihi kent merkezinde kısa yürüyüş turu yapıyoruz. Yerel bir restoranda Öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra özel otobüsümüzle yaklaşık üç buçuk saat süren yolculuğun ardından Havana’ya varıyoruz. Turumuzun ardından otelimize geçiyoruz. Konaklama Casa’larda.

  • 9. Gün
    HAVANA - İSTANBUL

    Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltı sonrasında otelimizden çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz. Belirlenen saatte havayoluna gitmek için yola çıkıyoruz. Bagaj, Bilet ve pasaport işlemlerinden sonra Türk Havayollarının TK195 sefer sayılı uçağı ile İstanbul Havalimanına hareket ediyoruz. Karakas’ta yapılan bir buçuk saatlik duraklamayla birlikte (uçaktan inilmeyecektir) toplam yaklaşık on altı buçuk saat süren uçuşun ardından yerel saatle Tahmini olarak 09:30’da İstanbul Havalimanı dış hatlara varışımızın ardından bir dahaki organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

     

    enlightenedHavayolları için online check-in ücretsiz olup, kontuarda yapılacak olan check-inler kişibaşı 5 Euro Havayolları tarafından ücretlendirilmektedir.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul- Havana- İstanbul Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti 
  • 4 Gece Havana ve 2 Gece Trinidad’da Casa adı verilen butik pansiyonlarda 6 gece konaklama
  • Varadero’da 4 yıldızlı otelde her şey dahil 2 gece konaklama
  • Otobüs ile Ulaşım
  • Otellerde Alınan Sabah Kahvaltısı (8)
  • Öğlen Yemeği (6)
  • Akşam Yemeği (4)
  • Varadero’da 4 yıldızlı otelde her şey dahil 2 gece konaklama
  • Programda belirtilen Tüm Turlar
  • Klasik Amerikan Otomobilleriyle şehir turu, Viñales gezisi, Şeker Vadisi gezisi dâhil olmak üzere programda yer alan bütün çevre gezileri
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Rehber ve Kaptan Bahşişleri Fiyata Dahildir.
  • Zorunlu Seyahat Sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)
  • Seyahat ve Sağlık Güvence Paketi 

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yurt Dışı Çıkış Harcı 
  • Vize Ücreti  50 Dolar (Yeşil Pasaporta Vize yoktur)
  • 2 Öğle yemeği ve 4 Akşam Yemeği
  • Her Türlü Kişisel Harcamalar ve Otel Ekstraları
  • Müze ve Ören Yerleri Giriş Ücretleri

Tur Fiyatları

    TarihMüsaitlikİki Kişilik Odada
    Kişi Başı
    Tek KişiEk Yatak1. ÇocukTaksitler
    30.11.2025Müsait2.649,00 $2.989,00 $--Taksitler »

Notlar

1-Rehberimiz Programını Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı ile Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

2- Triple Odalarda Üçüncü Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN ÜÇÜNCÜ YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

3-İki Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 0-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

4- Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar. Son yolcu sayısına göre araç değişikliği yapılabilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz.Bu Durumda ESCANTUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

6-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, ESCANTUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan ESCANTUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

9 -Uçaklı Turlarda ESCANTUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

10-Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Geçerlilik tarihi geçmiş olan Pasaportlardan kaynaklı turun gerçekleşmemesi durumlarında Sorumluluk Misafirlerimize aittir.

11-Escan Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Escan Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Escan Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Escan Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

12-Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Escan Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

13-18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan Muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

14-Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

15-Sınır kapı geçişlerinde alınması zorunlu olan Çıkış harç pulu Tur öncesinde ilgili bankalardan alınabileceği gibi Sınır Kapılarında rahatlıkla temin edilebilir.

16-Sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluklardan dolayı yaşanabilecek zaman kayıplarından Escan Tur sorumlu değildir.

17-Seyahat edeceğiniz ülkedeki para birimine göre lütfen beraberinizde bu Ülkelere ait paralar bulundurunuz.

18-Yolculuğunuz sırasında emniyet kemeri takmak zorunlu olup, bu kurala uymamak, sigorta teminatını geçersiz kılmaktadır. EMNİYET KEMERİ takmayan yolcuların doğabilecek kazalarda sorumluluk kendilerine ait olup, Sigorta kapsamı dışında kalacaktır.

19-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3 Gün Önceden Haber Vermek Kaydı ile İptal Hakkı ESCANTUR’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda ESCANTUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur. Ön Ödeme Tutarı Kayıt Tarihinde Rezervasyon Bedelinin Minimum %30’dur. Turun Hareket Tarihinden 7 Gün Önce Kalan Tur Bedelinin Tamamlanması Gerekir.  En Son Sirkü Bir Önceki Sirküyü Geçersiz Kılar.

İptal Şartları

Vize Bilgileri

Yorumlar

Hemen Ara
0232 364 64 02